NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ruginoasa: Lucrările la sistemul de alimentare cu apă, stația de clorinare și bazinele de captare sunt pe ultima sută de metri

Activitate intensă în comuna Ruginoasa, pentru finalizarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă, a stației de clorinare și bazinelor de captare. Vorbim de un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, început la nivelul comunității, în anul 2019.

Lucrările la acest proiect urmează să fie finalizate până în luna noiembrie 2020. Sistemul de alimentare cu apă va fi înființat în toate satele componente, mai puțin Vascani. Acesta din urmă revine operatorului ApaVital, care va demara lucrări de înființare a sistemului de alimentare cu apă și rețele de canalizare începând din 2021.

Administrația comunei din Ruginoasa susține că sistemul de alimentare cu apă își va dovedi utilitatea, imediat ce va fi pus în funcțiune.

„În aceste condiții de secetă, fiecare dintre locuitorii comunei își doresc și mai mult să aibă parte de o alternativă de apă, alta decât puțurile sau fântânile. Se lucrează intens, ne dorim să punem cât mai repede în funcțiune sistemul de alimentare cu apă. Așteptăm și investițiile prin ApaVital, astfel încât să fie realizată și rețeaua de canalizare”, ne-a declarat primarul, Dănuț Nechifor.

  

Pentru acest sistem de alimentare cu apă, au fost realizate două puțuri săpate la o adâncime de 180 de metri și două bazine de depozitare a apei cu o capacitate de 500 mcubi fiecare. În zona unde acestea au fost realizate va fi funcționa și stația de clorinare.

„Puțurile sunt săpate în zona „Puiești”, cum este cunoscută de cetățenii din comuna noastră. Tot aici sunt bazinele de depozitare a apei și stația de clorinare. Sunt convins că vom contribui la confortul tuturor locuitorilor comunei noastre, odată cu finalizarea investiției”, a mai precizat primarul localității.   

Valorea proiectului la sistemul de alimentare cu apă, a stației de clorinare și bazinelor de captare este de peste 1,5 milioane de euro.

Advertisements

Related posts

Despăgubiri pentru familiile din Lespezi, afectate de căderile de precipitații!

Marius Parteni

Apă și canalizare de 7 milioane lei în comuna Ruginoasa

Redacția

Siretul amenință agoniseala oamenilor

Redacția
Încarcă...