NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ruginoasa: Evenimente prilejuite de Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural

Comuna Ruginoasa a fost astăzi locul unui eveniment destinat sărbătoririi Zilei Internaționale a Femeilor din Mediul Rural. Locuitorii comunei au lăsat pentru câteva ceasuri activitățile zilnice pentru a merge la sediul Centrului Cultural pentru a lua parte la această festivitate prin care femeile au fost “idolatrizate” pentru îndeletnicirile lor.

 

 

Consiliul Judeţean Iaşi prin Camera Agricolă, în parteneriat cu Primãria comunei Ruginoasa Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii si Indemnizaţii Sociale Iaşi, Asociaţia Presei Agricole din România au organizat evenimentul în care a avut loc o expoziție de produse realizate de aceste femei din mediul rural, s-a dezbătut de asemenea modalitățile de sprijinire a femeilor, discuții care au fost supervizate de președinții de asociații care militează pentru drepturile femeilor din această zonă.

 

“Astăzi la Centrul Cultural Ruginoasa am organizat în avanpremieră un eveniment special pentru femeile de la tara. Evenimentul de astăzi este propus pentru a scoate în evidență valorile și calitățile femeii de la țară cu nevoile speciale a fiecărei femei din zona rurală, dar și oportunitățile de lansare, de promovare a culturii noastre tradiționale, ceea ce ne reprezintă pe noi, cei din mediul rural”, ne-a declarat Cristina Axinia, din cadrul Primăriei Ruginoasa.

Organizatorii și partenerii acestui eveniment au luat cuvântul pentru a vorbi celor prezenți despre importanța zilei, dar și pentru a-și manifesta nemărginitul respect pentru femeile din această clasă socială.

 15 Octombrie reprezintă  Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural, ziua fiind recunoscută de către Adunarea Generală a ONU prin Rezolutia 62/ 136. Anual pe raza județului Iași această zi este imortalizată prin prezența unor personalități la un târg, sau mai bine spus festival în care femeile de la sat dovedesc buna lor cunoaștere a tuturor ariilor care însușesc meseria de femeie, mamă, dar și statut în societate.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Imagini din Boșteni: Efectul lipsei platformelor de depozitare a containerelor pentru deșeuri

Marius Parteni

Adomniţei aduce consilierii judeţeni la Hălăuceşti. Urmează Paşcaniul, Târgu Frumos, Hârlău şi Răducăneni

Redacția

Un drum distrus în 2010 va intra în reparaţii după trei ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site