NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România se retrage de la cea de-a 20-a aniversare a Conferinței Antisemitismului, boicotată de Israel și SUA

România a devenit cea mai recentă țară care boicotează Durban IV, o conferință care începe miercuri și de la care 20 de state – printre care Israel și SUA – și-au retras participarea, transmite publicația THE ALGEMEINER, preluată de Rador. Evenimentul este menit să marcheze cea de-a 20 aniversare a unei conferințe organizate de ONU în orașul sud-african.

„Conferința de la Durban este un fruct putred, iar toate evenimentele care i-au urmat sunt roadele unui arbore otrăvitor – o sărbătoare a antisemitismului; indiferent cât de nobil și cât de important i-ar fi fost obiectivul, ea nu trebuie comemorată decât ca un eveniment tragic, care nu trebuie să se mai repete”, a declarat ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan.

Organizația B’nai B’rith International a mulțumit României pentru faptul că nu participă la reuniunea ONU care marchează împlinirea a 20 de ani de la celebra conferință organizată aici, prin care s-a cerut alăturarea altor state.

Pe data de 22 septembrie, ONU urmează să organizeze un eveniment special legat de Durban IV, pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a Conferinței pe tema Rasismului, organizată la Durban, în Africa de Sud, conferință de la care SUA și Israelul s-au retras anterior obiectând că evenimentul ar fi unul antisionist.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Merkel și-a luat rămas bun și de la președintele Macron

Redacția

Lucrătorul de la ambasada britanică din Berlin care spiona pentru Rusia “a transmis documente sensibile despre operațiunile antiteroriste britanice”

Redacția

Legea privind reducerea vârstei standard de pensionare pentru anumite categorii de activități miniere, promulgată de președinte

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site