NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România a sprijinit și va continua să sprijine Ucraina, afirmă Iohannis la ONU

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul Adunării Generale a ONU, de marți, că războiul din Ucraina are consecințe grave la nivel global și a afirmat că Romînia va continua să sprijine Ucraina.

iohannis onu epa efe

România a sprijinit și va continua să sprijine Ucraina, afirmă Iohannis la ONU. FOTO EPA EFE

Trăim vremuri dificile. Predecesorii noştri, care au adoptat Carta Naţiunilor Unite, au avut ‘hotărârea de a salva generaţiile următoare de calamitatea războiului’. Aproape opt decenii mai târziu, pacea este, în continuare, ameninţată, de această dată de noi provocări îngrijorătoare – cele mai grave de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

  

Suntem martori din data de 24 februarie, la consecinţele dramatice ale războiului ilegal şi neprovocat declanşat de Federaţia Rusă, un membru permanent al Consiliului de Securitate, împotriva Ucrainei.

Advertisements

Suntem, de asemenea, martorii unei solidarităţi excepţionale din partea a numeroase ţări, unite în acordarea sprijinului lor Ucrainei, un membru suveran al acestei Adunări şi o victimă a luni de agresiune împotriva civililor, a infrastructurii de bază şi a economiei.

Advertisements

Consecinţele acestui război sunt globale şi nu se limitează la securitatea noastră.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primele amenzi în starea de alertă. Câte sancțiuni au dat polițiștii

Redacția

Liviu Dragnea contestă în instanță sechestrul asigurătoriu instituit în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru vizita în SUA din 2017

Redacția

Rafila, despre angajărea răspunderii pe Certificatul COVID: E o manieră care duce la o adoptare rapidă. 15 teste acoperă 30 de zile lucrătoare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site