NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Modificări la Codul Muncii, adoptate de Camera Deputaţilor

Camera Deputaților a adoptat mai multe modificări la Codul Muncii, potrivit unor directive europene care ar fi trebuit transpuse în legislația internă încă de la 1 august.

Potrivit noilor reglementări, salariații pot beneficia de mai multe zile libere, dar și de variante flexibile de lucru.


Reporter: Iulia Gherman – Documentul legislativ prevede acordarea concediului paternal, a celui de îngrijitor, pentru situațiile în care un membru al familiei este bolnav de cancer, dar și a unor zile libere pentru situații neprevăzute urgente.

De asemenea, salariații vor putea cere pentru un timp limitat program de muncă individualizat, respectiv îndeplinirea obligațiilor de serviciu pe bază de telemuncă, program flexibil sau cu timp de lucru redus. În cazul contractelor de muncă, angajatorii au obligația să precizeze, de exemplu, condițiile perioadei de probă, modalitatea de compensare a orelor suplimentare, dar și avantajele suplimentare acordate, cum ar fi asigurarea medicală privată sau contribuții suplimentare pentru o pensie facultativă.

Advertisements
  


USR reconsideră ca forma în care a fost adoptat proiectul de lege este neconstituțională. De cealaltă parte, social-democratul Adrian Solomon spune că documentul face parte din angajamentele pentru PNRR și răspunde intereselor cetățenilor.

Advertisements


După votul din parlament, proiectul de lege va fi trimis la promulgare.

radio romania

Advertisements
Advertisements

Related posts

Presa bulgară: Bulgaria este de ani de zile între primii în Europa ca pondere a economiei gri. “Înaintea noastră este doar România”/ Un studiu al FMI a plasat Bulgaria şi România între ţările africane

Redacția

O nouă fabrică de medicamente va fi construită la marginea Iaşului

Redacția

S-au stabilit tarifele de referinţă pentru poliţele RCA

Redacția
Încarcă...