NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Român mort într-un accident în lanţ din Slovenia. Au fost implicate 70 de maşini (VIDEO)

  

Patru morţi şi 30 de răniţi: acesta este bilanţul unui accident în lanţ, pe o autostradă din vestul Sloveniei. Printre decedaţi se află o persoană cu dublă cetăţenie, română şi italiană.

 Acest accident în lanţ a avut loc sâmbătă, iar producerea lui a condus la închiderea şoselei rapide care face legătura cu coasta Adriaticii. Printre maşinile care s-au facut zob în condiţii de ceaţă deasă sunt numeroase autoturisme, dar şi câteva autotrenuri, chiar şi un autobuz.

Vizibilitatea era extrem de scăzută, la sub câţiva metri, atunci când s-a produs acest accident în lanţ, pe raza localităţii Senozece, la câteva zeci de kilometri de capitala Ljubljana. Este cel mai grav eveniment de acest gen din istoria istorii, dacă socotim numărul vehiculelor implicate.

Printre răniţi s-ar afla şi o altă persoană, de asemenea cu dublă cetăţenie, română şi italiană. Cei de la Ministerul Afacerilor Externe n-au părut deloc preocupaţi, la secţiunea Comunicate, să ofere detalii despre românii implicaţi în acest accident în lanţ. Sâmbătă, MAE anunţa că ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni Dan Stoenescu va fi, pe pagina oficială de Facebook, în direct cu românii de pretutindeni, iar duminică… tăcere.

MAE a anunţat totuşi, la solicitarea Mediafax, că Ambasada României în Slovenia a fost informată de către autorităţile locale cu privire la producerea, în data de 30 ianuarie 2016, a unui accident rutier în lanţ, soldat cu mai multe victime. În urma accidentului a fost rănită o persoană cu dublă cetăţenie română/italiană, iar o altă persoană tot cu dublă cetăţenie, respectiv română/italiană, a decedat. Potrivit primelor informaţii furnizate de către Spitalul Universitar Ljubljana, starea de sănătate a pacientului rănit este stabilă, viaţa sa nu este în pericol şi, foarte probabil, va putea fi externat în următoarele zile”.

{youtube}WXbkRRS2BSA{/youtube}

sursa oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Programul de lucru la eliberări permise și înmatriculări auto Iași va fi modificat

Oana Cordoneanu

Amenzile rutiere vor fi mai mari de la 1 februarie

Redacția

Un bărbat s-a sinucis aruncându-se în gol de la o fereastră a unei camere a Hotelului Central

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site