NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Anunțul de ultimă oră al ministrului Apărării cu privire la stagiul militar pentru liceeni și studenți

Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a declarat, miercuri, la Cluj, ca proiectul privitor la introducerea stagiului de pregatire militara voluntara pentru liceenii si studentii din Cluj-Napoca, propus de catre comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, este o idee buna, adaugand ca spera ca ideea sa fie implementata la nivel national.

Ministrul Mihnea Motoc a vorbit miercuri, la Cluj-Napoca, despre un proiect pilot care presupune crearea unui sistem prin care, pe baza de voluntariat, liceenii si studentii sa poata beneficia de un stagiu de pregatire militara. «Chiar in drum spre Cluj am avut o discutie pe aceasta tema cu domnul general Ciuca despre aceasta idee pe care cu totii o gasim foarte buna. Este o formula de antrenare cu titlu voluntar a celor interesati de o perioada de instruire militara. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare si un element de interfatare cu societatea. Am dori sa facem asta in toata tara», a declarat Mihnea Motoc.

Advertisements
  

Comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul maior Ioan Manci, a declarat ca a fost constituit un grup de lucru care pregateste un proiect pilot de pregatire militara a liceenilor si studentilor, pe baza de voluntariat. Proiectul se adreseaza deopotriva baietilor si fetelor si ar presupune antrenarea acestora intr-o unitate militara, cu program de la ora 5.30 la ora 22.00. Tinerii isi vor insusi atat notiuni organizatorice cum ar fi curatenia in dormitoare sau cantine, a afirmat Manci, cat si notiuni de tehnica militara. 

Sursa: bzi.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Impozitul auto, mai scump în 2020. Cum calculezi exact, în funcție de motor, câți bani vei plăti

Redacția

Un tânăr din Suceava s-a înecat în apa mării, în timpul unei vacanțe în Italia

Redacția

Scene de o cruzime extremă în Iași! Un adolescent a încercat să asasineze o elevă de 15 ani în plină stradă!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site