NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rezerva de apă a României, în scădere. Este suficientă pentru așezările mari, dar numărul localităților cu alimentare limitată a crescut de 10 ori

Rezerva de apă este în scădere, dar suficientă pentru marile așezări urbane, anunță Administrația Națională Apele Române. Din iulie și până acum numărul localităților mici unde oamenii primesc apă cu program a crescut de 10 ori.

Față de începutul lunii iulie, rezerva de apă din cele 40 de lacuri de acumulare a scăzut de la 3.45 miliarde până la puțin peste 3 miliarde de metri cubi de apă.

Nivelul de umplere depășește 70%, dar până la finalul acestei luni va mai scădea, spre 62%, suficient însă pentru alimentarea localităților mari, precizează Administrația Națională Apele Române.

În privința localităților mici însă, lucrurile s-au înrăutățit.

Advertisements
  

Dacă la începutul lunii trecute erau 77 de localități afectate de secetă, acum numărul lor a ajuns la aproape 700. Populația de de acolo primește apă cu program restricționat.

Specialiștii ANAR fac din nou apel la folosirea rațională a apei și la stocarea acesteia din surse alternative, inclusiv a celei de ploaie când e posibil.

Suprafața afectată de secetă a depășit 413.000 de hectare, circa jumătate fiind cultivată cu grâu, anunță ministerul Agriculturii.

Advertisements

După grâu, cel mai mult a avut de suferit din cauza secetei porumbul, urmat de culturile de floarea soarelui.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Regula lui Daea: Porcul trebuie tăiat numai în prezenţa veterinarului

Redacția

Acțiune de verificare a stadiului completării registrului agricol la Primăria Pașcani

Redacția

A început campania de asfaltare în Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...