NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Revolta pășcănenilor din blocul V6-7. Au descoperit pe cont propriu case branșate la conducta blocului

Sătui de pierderile la apă pe care cei de la Prest Serv Apa le trec în facturile lor în fiecare lună de câțiva ani încoace, locatarii blocurilor V6-7 de pe strada Nicolae Iorga din zona deal au ieșit în stradă.

 

Pentru ca problema lor să fie cunoscută, oamenii au cerut ajutorul unei echipe a postului Actualitatea Tv. Locatarii ne-au prezentat mai multe facturi care aveau niște pierderi incredibile la apă, în unele cazuri acestea ajungând și la 22 mc. Ei spun că au apelat de mai multe ori la societatea de apă din Pașcani, iar într-un final după zeci de adrese a venit și soluția, înlocuirea conductei blocului pe banii lor.

  

Acum o lună de zile o echipă de la Primăria Pașcani a început să sape un șanț pentru înlocuirea conductei. Mare a fost surpriza locatarilor în momentul în care lucrătorii au descoperit două racorduri ilegale pe conducta blocului, care duceau la casele de peste drum. Oamenii din bloc spun că atunci când a fost descoperit al doilea racord, la fața locului a venit o echipă de la Prest Serv Apa care le-a interzis acestora să mai sape pentru a nu fi descoperite și celelalte racorduri.

Contactat telefonic, directorul Prest Serv Apa, Ioan Prisecaru a spus că într-adevăr acolo există două racorduri și că oamenii sunt facturați separați. Despre facturile umflate, Prisecaru nu a oferit o explicație clară.

Astăzi, la insistența reporterului Actualitatea TV, la fața locului a sosit inginerul Emilian Crăciun. Acesta spune că știa de cei racordați în conducta blocului și că problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp. Noua soluție propusă de acesta este o conductă separată pentru cei de la case și o conductă nouă pentru cei de la bloc, ambele facturate dintr-un contor.
Cu toate acestea o explicație clară pentru sutele de metri cubi de apă plătite în fiecare lună în plus de oameni nu a venit.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cetăţeanul “verde” obligat să plătească pentru că trăieşte eco

Ema Roman

Aleșii locali au votat de trei ori același proiect de hotărâre

Răzvan Grecu

Ce salarii au avut în 2013 directorii societăților comerciale și regiei din subordinea Consiliului Local. Vezi ce bunuri dețin aceștia!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site