NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ultimatum pentru primarii din județ

Primarii din judeţ au termen până la finalul acestei luni pentru întocmirea documentaţiei pe Legea 165/2013, privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire în natură sau prin echivalent a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist.

Întreaga operaţiune de retrocedări trebuia finalizată până la sfârşitul anului trecut, însă primăriile din judeţ nu s-au conformat termenului legal. Prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, a anunţat însă că primarii mai au la dispoziţie zece zile pentru a finaliza documentaţia retrocedărilor. În caz contrar, edilii vor fi amendaţi, existând deja precedente.

„Legal, termenul de depunere a documentaţiei pentru retrocedări a fost depăşit. Am fost nevoiţi să ne asumăm pe proprie răspundere ca, până la finalul lunii ianuarie, toţi primarii să aibă dosarele rezolvate. Interesul nostru nu este de a da amenzi, dar dacă se va depăşi acest termen, va trebui să le aplicăm. În prezent, sunt în jur de cinci comune unde avem îndoieli că vor reuşi, dar sunt cu dosarele aproape de final”, a declarat prefectul Dan Cârlan.

  

Ghişeu unic la Cadastru

Pentru a nu se ajunge la asemenea situaţii, la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi a fost înfiinţat un ghişeu unic, ce deserveşte exclusiv dosarele de reconstituire a dreptului de proprietate. Pentru a evita cozile la birourile Prefecturii, primarii pot apela la acest serviciu pentru întocmirea şi depunerea dosarelor de fond funciar, în zilele de marţi şi joi ale săptămânii.

A fost ideea unui primar de a înfiinţa un ghişeu la Cadastru, dedicat exclusiv acestei probleme, şi am pus-o în practică. La acest ghişeu, în zilele de marţi şi joi, am delegat de la Prefectură toate serviciile deconcentrate care se ocupă de inventariere, care sunt prezente acolo şi stau la dispoziţia oricărui primar care vine cu dosarul la verificat. Săptămâna trecută, în primele zile de funcţionare, s-au rezolvat 30 de dosare. Pe parcursul lunii ianuarie, primarii s-au mobilizat mai bine, având în vedere că la sfârşitul lunii decembrie, anul trecut, din 94 de primării, doar patru aveau inventarierea terminată”, a încheiat Dan Cârlan.

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Peste 30 de utilaje sunt pregătite pentru deszăpezirea judeţului

Redacția

Primăria nu are nevoie de bani! Terasele din municipiu funcţionează fără contracte de închiriere

Răzvan Grecu

Val de FRIG în România. Vreme de OCTOMBRIE pe final de august

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site