RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Rețea de canalizare recepționată astăzi la Mircești

Comuna Mircești beneficiază de astăzi de rețea de canalizare, după ce în trecut comunitatea a fost racordată la sistemul de alimentare cu apă. Aceasta urmează să fie pusă în funcțiune după predarea investiției către ApaVital.

 

  

Locuitorii din Mircești beneficiază și de rețea de canalizare. ”Este vorba despre un proiect în valoare de 1,7 milioane euro, la care se adaugă TVA, finanțat de Administrația Fondului de Mediu împreună cu fondurile europene. Proiectul a început în anul 2015, iar astăzi a avut loc recepția finală”, ne-a declarat Petre Antăluț, primarul comunei Mircești.

Lungimea rețelei de canalizare este de aproximativ 16 kilometri. ”Rețeaua de canalizare are o lungime de 16,5 km în satele Iugani și Mircești, la care se adaugă rețeaua de evacuare transmisă de la stația de evacuare Iugani către cea din Mircești, însumând 4,2 km”, mai spune edilul localității.

Investiția va fi predată către operatorul ApaVital, iar după punerea în funcțiune cetățenii se vor putea branșa. ”Investiția deservește aproximativ 65% din comunitate. După preluarea de către ApaVital Iași, aceasta va fi pusă în funcțiune”, mai precizează primarul Antăluț.

Menționăm faptul că locuitorii comunei beneficiază de sistem de alimentare cu apă, la care majoritatea dintre ei s-au branșat deja.

 

Related posts

Stolniceni Prăjescu: Curs de tâmplar universal

Oana Cordoneanu

De astăzi au început lucrările de reabilitare a drumurilor de exploatație agricolă, din Stolniceni Prăjescu

Oana Cordoneanu

Ruginoasa: Bărbații care au biciut și tâlhărit un comerciat au mandat de reținere pentru 29 de zile, dar au dispărut înainte ca instanța să se pronunțe

Marius Parteni
Încarcă...