NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reabilitarea Palatului Cantacuzino a fost inclusă pe lista proiectelor finanțabile din regiunea Moldovei

Unul din marile conace boieresti din judetul Iasi pare ca a primit o noua sansa. Recent, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a aratat ca proiectul de reabilitare pentru Palatul Cantacuzino, din municipiul Pascani, a fost inclus pe lista proiectelor finantabile din regiunea Moldovei, fiind pe o pozitie fruntasa. Cu toate acestea, desi proiectul este eligibil, inca se cauta sursele de finantare.

 

„Referitor la semnarea contractului pentru finantarea Palatului Cantacuzino, din municipiul Pascani, facem cunoscut faptul ca proiectul de reabilitare, conservare si revitalizare a Palatului Cantacuzino – Pascani si a terenului aferent este, in prezent, inclus pe lista proiectelor finantabile la nivelul Regiunii Nord-Est, pentru prioritatea de investitii 5.1 din cadrul Programului Operational Regional, fiind pe pozitia a IV-a. In ceea ce priveste obtinerea de fonduri pentru reabilitarea obiectivului susmentionat, precum si sursa de finantare a lucrarilor de reabilitare, precizam urmatoarele: in prezent, la nivelul Regiunii Nord-Est, pentru prioritatea de investitii 5.1 au fost semnate contracte de finantare care se incadreaza la 150 la suta fata de alocarea regionala. Mentionam faptul ca pentru diferenta de pana la 200 la suta, respectiv in limita de 100%, conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2018, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 40/2015, privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 – 2020, in vederea cresterii gradului de absorbtie a fondurilor in cadrul programului, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional a decis lansarea unui apel dedicat proiectelor nefinalizate”, au aratat reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

In urma cu mai multi ani, Primaria Pascani a depus proiectul la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est (ADRNE), insa acesta a fost respins. Ulterior, municipalitatea pascaneana a depus din nou dosarul, valoarea proiectului fiind de aproape 22 milioane lei.

„In functie de interesul manifestat de catre potentialii solicitanti pentru acest apel de proiecte, dupa finalizarea procesului de evaluare si contractare a proiectelor nefinalizate depuse, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional va verifica situatia si, in masura in care vor mai ramane sume disponibile din alocare, se va analiza oportunitatea demararii procesului de contractare pentru proiectele aflate in prezent pe lista proiectelor finantabile”, se mai arata in adresa Ministerului Dezvoltarii.

sursa www.bzi.ro
Advertisements
Loading...

Related posts

Bani pentru proprietarii de păduri

Redacția

Întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică vor fi anunţate prin SMS

Redacția

Cele două fețe ale primarului Dumitru Pantazi: Cum își schimbă acesta declarațiile şi face jocul celor de la ApaVital!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site