RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fosta conducere a Municipiului Pașcani a lăsat datorii la Administrația Fondului pentru Mediu! Acestea trebuie plătite pentru a nu bloca o serie de investiții!

Proiectul Municipiului Pașcani de a moderniza iluminatul public din cartiere este pus în pericol din cauza nedepunerii în termen a unor declarații anuale către Administrația Fondului pentru Mediu. Este vorba despre o obligație pe care o au autoritățile publice locale de a declara anual ce cantități de deșeuri a reușit să recicleze.

În cazul în care cantitățile de deșeuri nereciclate sunt într-un volum foarte mare, atunci autoritatea locală trebuie să plătească o contribuție către Administrație Fondului pentru Mediu. Dacă sumele datorate nu sunt plătite, atunci acea localitate nu va putea accesa proiecte finanțate de AFM.

La Pașcani însă, aceste declarații nu au fost depuse de ani de zile, iar acum actuala conducere a Primăriei încearcă să rezolve această situație. Primarul Mariu Pintilie a explicat astăzi că declaraţiile din urmă vor fi depuse zilele acestea, iar după această procedură municipalitatea va afla ce sume de bani are de achitat pentru anii din urmă.

„Vom avea probabil câteva sute de mii de lei de plată. Nu știu exact suma pentru că încă se centralizează datele. Mai așteptăm. Sunt doi reciclatori în Pașcani, unul pe fier vechi și unul pe fier vechi și altele. Trebuie să primim datele de la acești operatori plus ceea ce reciclează Gireximul, iar aceste date vor fi cumulate și introduse în formularul celor de la Administrația Fondului pentru Mediu și vor rezulta sumele de plată. Până când nu avem finalizate toate aceste date nu pot să spun o sumă exactă, dar este de ordinul sutelor de mii de lei”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

  

Întrebat de jurnaliști dacă se pot accesa proiecte finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu în condițiile în care Pașcaniul figurează cu datorii către această entitate, primarul Pintilie a răspuns că nu.

Nu cred că puteau fi acceptate pentru că în momentul în care depui un proiect la AFM ai nevoie de un certificat fiscal. Iar noi probabil după finalizarea declarației, luni sau marți, vom constata ce sumă avem de plată la Administrația Fondului pentru Mediu și vom încerca pe repede înainte să obținem o eșalonare la plată în așa fel încât certificatul fiscal să fie pe zero, iar noi să putem plăti în rate acele penalități profitând de facilitățile din starea de alertă pentru plata acestora,” a răspuns primarul Pașcaniului.

Reamintim că Primăria Municipiului Pașcani a pierdut în mandatul fostului primar o finanațarea prin AFM pentru achiziția a 4 autobuze electrice și a 2 microbuze, cel mai probabil din cauză că nu erau depuse aceste declarații anuale la AFM.

Related posts

Prognoza meteo pentru 26 februarie – 25 martie. Început de martie cu vreme schimbătoare și primele semne de secetă

Redacția

Modernizarea iluminatului public, subiect de contre în Consiliul Local

Răzvan Grecu

Proiectul privind delegarea serviciului de iluminat public a fost adoptat ilegal!

Răzvan Grecu
Încarcă...