RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 256. IDF pregătește o „ofensivă în Liban”!/Netanyahu trage de urechi Administrația Biden

Armata israeliană a anunţat, marţi seară, că a aprobat planuri operaţionale în vederea unei „ofensive în Liban”. De câteva zile, conflictul cu Hezbollah a escaladat, în paralel cu războiul din Fâşia Gaza.

Schimburi de foc au loc aproape zilnic la frontiera de nord a Israelului cu Libanul.

Amenințările șefului diplomaiei israeliene

Marţi, IDF a anunţat că „planurile operaţionale pentru o ofensivă în Liban au fost aprobate şi validate”, în cursul unei întâlniri între generali dedicată unei „evaluări a situaţiei”.

  

Şeful diplomaţiei israeliene, Israel Katz, a ameninţat Hezbollah cu distrugerea în urma unui „război total”.

În acelaşi timp, emisarul preşedintelui american Joe Biden, Amos Hochstein, se află la Beirut, unde a apreciat drept „urgentă” o detensionare între Israel şi Hezbollah. El a vorbit despre „o situaţie gravă”.

Netanyahu ceartă Administrația Biden

Statele Unite şi-au exprimat nedumerirea după comentariile premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a calificat „de neconceput” faptul că Administraţia Biden ar putea întârzia livrarea de arme către Israel pentru războiul său purtat în Fâşia Gaza.

„Chiar nu ştim despre ce vorbeşte”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. „Cu excepţia unui anumit transport de muniţie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ANALIZĂ | Israelul, în fața unei ÎNTREBĂRI esențiale: „Este dispus liderul Hamas Yahya Sinwar să moară ca un «martir», sacrificând și ostaticii?”

Redacția

Cuba: Instalație petrolieră, lovită de un trăsnet. Autoritățile spun că incendiul este scăpat de sub control și cer ajutor internațional | FOTO, VIDEO

Redacția

Franța și Marea Britanie, plan pentru Afganistan. Ce pune la cale Emmanuel Macron

Redacția
Încarcă...