RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Război în Ucraina, ziua 711. Luminița Odobescu: „Sancțiunile împotriva Rusiei funcționează”/Kremlinul, atac la adresa Casei Albe

Războiul din Ucraina a intrat duminică, 4 februarie 2024, în ziua cu numărul 711. GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente din țara vecină, cu care România are cea mai lungă graniță de pe flancul estic al NATO.

Pachetele de sancţiuni pentru Rusia funcţionează, deşi există, în continuare, dificultăţi, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Odobescu: „Dificultăţi date de eludarea sancţiunilor”

Șefa diplomației române a participat, la Bruxelles, la reuniunea informală a miniștrilor Afacerilor Externe din UE.

  

În acest context, au fost abordate teme precum al 13-lea pachet de sancţiuni pentru Rusia şi un eventual calendar „cât mai clar” privind aderarea Ucrainei şi a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Pachetele de sancţiuni pentru Rusia funcţionează. Evident că mai sunt dificultăţi date de eludarea sancţiunilor de către anumite state şi unul din punctele de discuţie a fost cum putem să lucrăm mai bine, inclusiv cu partenerii americani, dar şi noi ca state membre, să evităm această eludare a sancţiunilor.

Vom continua discuţiile în acest sens, având un reprezentant special dedicat abordării acestui subiect şi, de asemenea, cum să fim mai eficienţi în ceea ce priveşte sancţiunile următoare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Destinația exotică în care europenii fug de CANICULĂ și război. Veniturile din turism au explodat

Redacția

Reacția MAE, despre situația din Transnistria: „Încercările de escaladare artificială a tensiunilor nu contribuie la menținerea unui climat stabil”

Redacția

Rusia expulzează un număr „nespecificat” de diplomaţi americani

Redacția
Încarcă...