RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Rămas invalid după ce a fost lovit de o maşină de la ApaVital, un bărbat nu a văzut încă niciun euro după 4 ani de la accident

La aproape patru ani după ce o maşină aparţinând ApaVital l-a transformat în invalid, un ieşean a reuşit să obţină despăgubiri pentru suferinţele îndurate. Sentinţa nu este însă definitivă, ea trebuind să fie confirmată de Curtea de Apel.

Pe 22 noiembrie 2018, în intersecţia dintre strada Sf. Ioan şi Calea Chişinăului, pe sensul de mers dintre Tomeşti, s-a produs un accident rutier. O Dacie Duster aparţinând ApaVital a acroşat un biciclist care circula regulamentar. Grav rănit, V.S. a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie, fiind internat cu fracturi craniene şi ale coloanei vertebrale, precum şi numeroase contuzii hemoragice. A avut nevoie de o lună şi jumătate de îngrijiri medicale, fără însă a se însănătoşi. În cadrul unor consultaţii ulterioare, au fost consemnate dureri de cap persistente, ca şi un sindrom afazic sechelar, V.S. pierzându-şi parţial capacitatea de a vorbi şi de a înţelege.

Ancheta a stabilit culpa exclusivă a şoferului Daciei. Ca urmare, în septembrie anul trecut V.S. a chemat în judecată atât ApaVital, cât şi asigurătorul Daciei, Omniasig SA, solicitând obligarea acestora la plata a 10.000 euro daune materiale şi a 290.000 euro, daune morale. Magistraţii Tribunalului au audiat şi un martor, propus de V.S., care a povestit că acesta nu a mai ieşit din casă de un an, decât cel mult în curtea casei. Uneori pierde legătura cu realitatea şi vorbeşte despre lucruri care nu s-au întâmplat. „În aprecierea cuantumului daunelor morale, instanţa va avea în vedere mai cu seamă gravitatea leziunilor suferite şi afectarea calităţii vieţii. Din conţinutul certificatului medico-legal rezultă fără dubiu că reclamantul a avut leziuni craniene grave, că a necesitat o perioadă lungă de spitalizare, că a fost imobilizat la pat. Totodată, nu poate fi negată împrejurarea că reclamantul nu mai are în prezent o viaţă normală, că nu poate părăsi locuinţa şi curtea casei şi necesită o îngrijire suplimentară”, au reţinut judecătorii.

Aceştia au apreciat însă că ApaVital nu poate fi trasă la răspundere, aceasta aparţinând exclusiv asigurătorului civil. Prin urmare, acţiunea împotriva furnizorului de servicii de apă-canal a fost respinsă, fiind admisă doar cea împotriva Omniasig. Societatea a fost obligată la plata a 20.000 euro, sumă considerată de magistraţi ca reflectând întinderea suferinţelor îndurate de V.S. Decizia judecătorilor Tribunalului a fost contestată de Omniasig, dosarul intrând miercuri pe rolul instanţei superioare.

  

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Azi începe pelerinajul la Sf. Parascheva. Medic din Iași: Să nu aibă cineva ideea să vină să se trateze. Spitalele, aici, abia fac față

Redacția

Mire, absent de la propria nuntă pentru că a fost confirmat pozitiv Covid-19

Redacția

Măsuri dispuse de către Prefectura Iași pentru avertizarea meteorologică de Cod Portocaliu

Redacția
Încarcă...