NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De ce nu dispare „dosarul cu șină”? „Asistăm la o luptă a funcționarilor din instituțiile publice de a-și păstra posturile”

Deși fac parte din același partid, parlamentarii PNL au respins ieri o ordonanță de urgență inițiată și emisă în 2021 prin semnătura ministrului Muncii de atunci, Raluca Turcan (PNL). Pe de altă parte, deși deputatul PNL George Tuță a inițiat și dus până la promulgare o lege care ajută la debirocratizarea relației dintre cetățeni și instituțiile statului, același Guvern din care PNL face parte împiedică aplicarea acestor prevederi legale aflate în vigoare.  

Camera Deputaților a respins miercuri o ordonanță de urgență din 2021 prin care erau eliminate unele obstacole birocratice pentru IMM-uri. Straniu lucru, împotriva acestei OUG au votat, cu excepția deputatului PNL Raluca Turcan, toți ceilalți parlamentari liberali, laolaltă cu cei ai PSD.  Ordonanța de urgență fusese emisă de Guvern în timpul guvernării PNL, mai exact în cursul anului trecut, sub semnătura ministrului Muncii de atunci, Raluca Turcan.

De prevederile acestui act normativ ar fi beneficiat circa 445.000 de microîntreprinderi din România cu până la 9 angajați. Concret, firmele cu doar câțiva angajați ar fi beneficiat de o reducere a unor sarcini administrative considerate inutile. Între acestea, eliminarea obligativității întocmirii fișei postului, care s-ar fi putut comunica și verbal, eliminarea condicii de prezență și a regulamentului intern. Pentru situațiile în care angajatul lucra de acasă, evidența orelor de muncă s-ar fi făcut de angajator în condiţiile stabilite cu angajatul prin acord scris.

Advertisements

Raluca Turcan spune că este “inexplicabil” de ce ordonanța de urgență a fost respinsă. “Regret că parlamentarii consideră că din cauza unor abuzuri, de care niciun domeniu nu este ferit, ar fi mai bine să oblige sute de mii de angajatori să completeze tone de hârtii”, afirmă Raluca Turcan, care adaugă că “soluția nu era respingerea OUG-ului, ci obligarea instituțiilor de control să-și facă treaba”.

Advertisements
  

Mai mult, pe digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ședințe peste ședințe pentru a face ordine în haosul generat de noile semafoare! Iată ultimele decizii

Marius Parteni

Lucrările la Școala „Iordache Cantacuzino” ar putea fi finalizate până în luna mai! Primăria trebuie să aloce fonduri suplimentare!

Răzvan Grecu

Agenții economici pot răsufla ușurați: Postul pluviometric din Boșteni va fi desființat. Cantitatea de precipitații va fi stabilită din curtea Primăriei

Ema Roman
Încarcă...