NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Energia electrica va ajunge in toate gospodariile din judet

Distribuitorii de electricitate sunt obligati, potrivit unui act normativ al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, sa aduca lumina, pe banii lor, pana la poarta gosposariilor neelectrificate.Daca investitia nu se justifica din punct de vedere economic, se vor implica financiar si primariile.

Secretarul de stat in Ministerul Energiei, Maricel Popa, a salutat decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei prin care distribuitorii de electricitate sunt obligati sa racordeze la retea toate locuintele. Oficialul a spus ca astfel se va imbunatati viata multor cetateni. Legea ar trebui pusa in practica incepand cu 1 ianuarie 2014.

Maricel Popa, secretar de stat in Ministerul Economiei:”Distribuitorii de energie sunt obligati sa racordeze casele izolate la reteaua de energie electrica. Ei vor fi obligati prin colaborare cu primarii din localitati, sa faca o analiza si sa finanteze aceste lucrari.”

  

In judetul nostru, sunt inca destule locuinte fara lumina. In comuna Ciurea, de exemplu, 300 de gospodarii nu beneficiza inca de electricitate.

Catalin Lupu, primar Ciurea:”Reteaua de distributie pe strada trebuie sa o aduca E.on-ul. Si ordinul 75 de la ANRE tocmai asta reglementeaza. Anul trecut si anul asta am facut extindere, puncte de transformare pe banii primariei, sunt 800 – 900 de miloane bani cheltuiti, este o caruta de bani pentru noi.”

Furnizorul de electricitate, E.ON, va trebui sa extinda reteaua de distributie la solicitarea primariilor, realizata in baza planurilor de dezvoltare a localitatilor si a planurilor de urbanism.

(Sursa: Tele M)

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cei de la ApaVital plimbă prin Iaşi cu furgoneta morţi descoperiţi

Redacția

Toate firmele și PFA vor trebui să-și preschimbe actele de înregistrare la Registrul Comerțului

Redacția

Societatea civilă amenință cu dizolvarea Consiliului Local, dacă consilierii PSD vor mai chiuli de la ședințe!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site