NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comercianţii ambulanţi, nemulţumiţi că nu vor putea să vândă flori şi mărţişoare în zonele centrale ale oraşului

Nici bine nu a venit primăvara, că au şi început nemulţumirile comercianţilor de flori şi mărţişoare, din Paşcani. Şase păşcănence s-au prezentat la audienţele de la Primărie, supărate că nu au voie să-şi vândă produsele în zonele centrale ale oraşului.

Ele spun că au toate actele în regulă, şi în ciuda acestui fapt vor sta cu florile în mâini, după blocuri.  „Vrem pe strada Ştefan cel Mare, pe ganguri, acolo unde am stat şi anul trecut. Cine să vină să cumpere flori în spatele blocurilor  Nu ne vede nimeni acolo. Noi venim numai în zile festive.  Anul trecut au fost aceleaşi legi şi am stat tot pe ganguri”, a declarat una dintre femei.

  

Acestora li s-a explicat că este vorba de o hotărâre de Consiliu Local care nu mai permite comerţul ambulant în centrul municipiului Paşcani, şi că ar trebui să solicite alte locaţii. „Faceţi cerere şi optaţi pentru o locaţie în afară de cele care sunt interzise prin hotărâre de Consiliu Local”, le-a spus  administratorul public, Gică Zanet.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Explicaţiile acestuia s-au dovedit a fi în van pentru păşcănence care au declarat că vor merge la prefectul Iaşului ca să rezolve problema, sau vor sta cu florile în centru, şi nu vor pleca de acolo, decât dacă le vor lua mascaţii pe sus.

 În anul 2014, aleși locali, la inițiativa primarului Dumitru Pantazi au aprobat regulamentul privind comerțul stradal. Unul din scopurile pentru care a fost aprobat a fost acela de a stopa concurența neloială. Zonele unde au voie comercianții ambulanți să-și vândă marfa sunt: scările mici, lângă BCR zona deal, și strada Gării.

„Tot centrul de la semafoare până la Spitalul Municipal, comerțul este interzis, la fel și pe Esplanada din vale. Se poate face doar pe străduțele laterale, cât și pe strada Gării. Există hotărârea de Consiliu Local 66/2015, ce delimitează zonele în care comerțul ambulant se poate face în mod legal”,  a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Menţionăm faptul că taxa pentru închirierea și utilizarea temporară a terenurilor din domeniul public aflat în administrarea consiliului local este de 2,67 lei mp/zi, indiferent ce produse comercializează și dacă acest tip de comerț este fiscalizat sau nu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Impozitul forfetar intră în vigoare de la începutul anului viitor

Redacția

Apă cu porţia la Hălăuceşti

Redacția

Exclusiv: Judecătorii ieșeni au decis că redevența datorată de ApaVital trebuie să acopere rata anuală a împrumutului BEI (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site