NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rabla pentru becuri: cum va funcționa programul și câți bani sunt puși la bătaie

Românii care vor să-și schimbe becurile în casă cu unele care au un consum mai mic pot aplica pentru voucherele din probramul Rabla pentru becuri, pentru care autoritățile propun un buget de 400 de milioane de lei.

Consum de energieFoto: eppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Programul este similar celui pentru electrocasnice și va permite achiziționarea de becuri led.

  

„Cu voucherul primit se merge la magazinul care s-a înscris în program la AFM, pentru a putea fi un agent care vinde becurile respective. Ne vom referi strict la becurile cu led, care reduc consumul cu până la 70% şi, cu acel voucher şi becul vechi predat, poate să achiziţioneze becuri noi care reduc consumul semnificativ în gospodărie”, a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Advertisements

El a precizt că Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a elaborat Ghidul Rabla pentru becuri, iar modificarea de buget pentru AFM, care va cuprinde inclusiv bugetul pentru Rabla becuri, va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare.

Advertisements

„Conform dispoziţiilor Coaliţiei şi după discuţiile cu domnul prim-ministru, AFM a elaborat Ghidul pentru Rabla pentru becuri. Am pregătit modificarea de buget,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Constantin Enceanu, primele declarații despre divorț. Ce i-a făcut nevasta, după 35 de ani de căsnicie

Redacția

Sebastian Burduja, despre acţiunile ASF în cazul City Insurance: Conducerea are meritul că în sfârşit a rupt pisica în două

Redacția

Cîţu: „Măsurile luate de ultimele guverne liberale au permis să avem resurse pentru facturile românilor, pentru pensii şi salarii”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site