RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină în județul Iași

În judeţul Iaşi vor fi amenajate noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat într-o scurtă vizită în weekend la Iaşi, ocazie cu care a anunţat că sistemul va fi extins cu încă patru puncte. 

 

  

Potrivit acestuia, extinderea va permite o protecţie eficientă a culturilor agricole, în condiţiile în care judeţul Iaşi vor exista, în total, 18 puncte de lansare. În context, Daea a precizat că, la nivel naţional, vor fi înfiinţate 65 de noi puncte de lansare, ceea ce va determina ca, în 2020, să fie protejate peste 2 milioane de hectare de teren.

Advertisements

„Am lărgit aria de intervenţie şi ne ducem spre zona de vest a ţării, spre zona de centru a ţării, iar de anul viitor prindem toată suprafaţa ţării. Vom procura şi cele doua avioane pe care le vom folosi pentru a duce această iodură de argint acolo unde specialiştii vor considera necesar ca punct de intervenţie”, a declara ministrul Agriculturii. La sfârşitul săptămânii trecute, din zonele Iaşi şi Vrancea au fost lansate 123 de rachete pentru combaterea căderilor de grindină din Moldova. Cele mai multe, 84 la număr, au fost lansate din judeţul Iaşi, respectiv din punctele Valea Racului, Ruginoasa, Hodora, Coarnele Caprei şi Sârca. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Peste 120.000 lei din bugetul local pentru bursele elevilor păşcăneni

Ema Roman

Constituția României călcată în picioare de primarul Dumitru Pantazi. Edilul șef nu avea niciun drept să verifice lista cu semnături!

Răzvan Grecu

Producătorii și comercianții de băuturi mai au timp, până la sfârșitul acestei luni, să se înregistreze în sistemul de garanție-returnare

Redacția
Încarcă...