NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PSD a preluat controlul judeţului Iaşi

Judeţul Iaşi a fost recucerit de social-democraţi. În urma „ordonanţei traseiştilor”, zeci de primari de opoziţie, consilieri locali şi consilieri judeţeni au făcut pasul spre PSD.

Surse din rândul liberalilor vorbesc de cel puţin 20 de primari PNL şi PDL care au plecat la PSD. Principalul reproş al edililor este că, în ultimii doi ani, şefii PNL Iaşi nu le-au oferit sprijinul scontat. După alegerile din 2012, PNL controla un număr de 45 de primării. „Aţi văzut pădurea, dar v-aţi împiedicat de copaci”, a fost mesajul unui important primar PNL către conducerea judeţeană.

Ultimele dezertări: doi aleşi judeţeni ai PDL

Recent, la nivelul Consiliului Judeţean, PSD şi-a asigurat 25 de voturi, lucru care se traduce printr-o majoritate absolută care poate vota orice tip de proiect. PSD a racolat trei consilieri judeţeni în urma „ordonanţei traseiştilor”, primul a fost Radu Ursanu, iar ultimii doi înrolaţi în rândul social-democraţilor sunt Vasile Toma şi pășcăneanul Vasile Sandu care a trecut de la PDL la PSD. Astfel, PSD are în prezent 17 consilieri, iar cu voturile de la aliaţii PLR (patru), PPDD (trei) şi PC (unul) a creat o majoritate de 25 de voturi.

La Consiliul Local Municipal Iaşi, PSD şi-a asigurat majoritatea absolută tot cu voturi venite din PDL. Una din mizele PSD la nivel judeţean a fost răsturnarea majorităţilor şi la nivelul comunelor, acţiune aflată în plină desfăşurare. Cei mai mulţi dintre primarii racolaţi au venit în PSD şi cu o zestre de consilieri locali, dar numărul exact al acestora se va cunoaşte la mijlocul lunii octombrie, după încheierea termenului de 45 de zile în care aleşii îşi pot schimba partidul.

Opoziţia a criticat dur campania de racolări dusă de PSD, vorbind despre „şantaj politic”. Săptămâna trecută, însuşi premierul Liviu Dragnea a venit în taină la Iaşi şi a avut o întâlnire secretă cu majoritatea primarilor din judeţ.

SURSA ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Pantazi și delegații PSD Pașcani l-au susținut pe Liviu Dragnea la congres!

Marius Parteni

Parlamentarii vor să-şi asigure bătrâneţile

Redacția

Comunicat de presă: Florin Constantinescu a participat la Conferinţa Preşedintelui Adunării Popoarelor din Kazahstan

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site