RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

PROPUNERE: Matematica să nu mai fie materie obligatorie la Evaluarea Națională

 

Ministerul Educației vrea să introducă teze unice la clasele a VII-a și a VIII-a, care să înlocuiască media de gimnaziu și să conteze 20% în media de admitere la liceu, a declarat președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

  

Iulian Cristache a precizat că răspunsul Federației la propunerea înaintată de Minister a fost ca aceste teze sau examenele ulterioare din Evaluarea Națională să fie susținute numai la materiile din profilul pe care elevii vor să îl urmeze la liceu: de exemplu, un absolvent de a VIII-a care vrea la liceu la Uman, să dea Teze sau Evaluarea doar la Română, Istorie și Geografie. Concret, părinții propun ca Matematica să nu mai fie materie obligatorie de examen la finalul clasei a VIII-a.

Subiectele de la tezele unice ar urma să fie concepute de Ministerul Educației, iar tezele elevilor – corectate fie în alte școli, fie în alte județe, mai spune reprezentantul părinților.

Iulian Cristache a precizat că este pentru a doua oară când reprezentanții Ministerului Educației le propun părinților introducerea de teze unice, de la învestirea ministrului Valentin Popa și până acum.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

 

Related posts

Cursurile de la ”Iordache Cantacuzino” nu se mută din toamnă în școala Fântânele!

Marius Parteni

Colegiul „Unirea”: Elevă premiată în cadrul Festivalului „Chants, sons sur scène”

Redacția

Lucian RUSU: Guvernul României investește peste 1 miliard de euro pentru dotarea unităților de învățământ

Redacția
Încarcă...