RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Promovarea jocurilor de noroc la TV, radio și pe stradă ar putea fi interzisă

Zeci de aleși ai Parlamentului au depus un proiect de lege care interzice publicitatea pentru jocurile de noroc și pariuri, atât la TV și radio, cât și cea stradală, fiind invocată o hotărâre a Organizației Mondiale a Sănătății, care a decis că dependenţa pe care o induc acestea trebuie caracterizată drept o boală psihică. 

Proiectul de lege a fost depus în Parlament FOTO Arhivă Adevărul

Proiectul de lege a fost depus în Parlament FOTO Arhivă Adevărul

Concret, proiectul de lege, semnat de 83 de parlamentari (44 de la PNL, 20 de la PSD, 14 de la AUR, patru de la USR și un neafiliat), propune modificarea Legii audiovizualului și a Legii privind publicitatea. Astfel, inițiativa legislativă introduce un nou alineat în Legea audiovizualului, care prevede că „orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri este interzisă”.

  

De asemenea, în Legea privind publicitatea, se introduce un nou alineat, care prevede că „se interzice orice formă de publicitate pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri”. În cazul nerespectării, proiectul propune amenzi cuprinse între 10.000 de lei și 50.000 de lei. Inițiativa prevede, totodată, și modificarea articolului care face referire la situațiile în care este interzisă publicitatea, menționând aici și publicitatea care „favorizează apariţia şi instalarea adicţiilor definite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cioloş, discuţie cu Ursula von der Leyen: M-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând

Redacția

Ministrul Apărării anunţă că state precum Slovenia, Italia şi Spania vor trimite militari în România

Redacția

Prognoza meteo pe două săptămâni: Urmează zile călduroase în toată țara, dar și ploi

Redacția
Încarcă...