NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Proiect de eliminare a votului secret în Parlament: Să nu ne mai ascundem, aleșii trebuie să dea socoteală votanților

USR depune un proiect de modificare a Regulamentului comun al Senatului și Camerei Deputaților astfel încât „să nu mai existe și parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret”, informează Mediafax.

USR anunță că proiectul de hotărâre al Parlamentului modifică și completează Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului în sensul eliminării votului secret și transparentizării totale a activității aleșilor, pentru ca „situații precum cea creată de votul pentru șefia Consiliului Legislativ să nu mai existe și parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret”.

„Reprezentanții aleși de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanților pentru alegerile lor. Haideți să nu ne mai ascundem după voturi secrete și să nu mai facem jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere. Zilele acestea, am asistat la o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar, votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescență a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, inițiator al proiectului.

Liderii USR și PNL s-au acuzat reciproc de votul acordat lui Florin Iordache

Proiectul stipulează că votul în comisii este deschis și că „votul deputaților și al senatorilor este personal” și „întotdeauna deschis”. Inclusiv în ceea ce privește acordarea votului de încredere Guvernului, respectiv retragerea încrederii acordate prin adoptarea unei moțiuni de cenzură.

  

„Odată adoptat proiectul USR, senatorii și deputații nu se vor mai putea ascunde în spatele unui vot secret și vor putea fi trași la răspundere de alegătorii care i-au trimis în funcții și care le plătesc remunerațiile uriașe prin taxe și impozite. Invităm toate partidele parlamentare să susțină inițiativa USR astfel încât aceasta să fie cât mai rapid adoptată”, transmite USR.

Liderii USR și PNL s-au acuzat reciproc de votul acordat lui Florin Iordache pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

digi24

Advertisements

Related posts

Mesaj dur al Gabrielei Nedelcu către liderul Tineretului Social Democrat, după ce acesta a votat moțiunea de cenzură!

Răzvan Grecu

Cetățenii UE vor putea să își înregistreze rezidența și în ziua votării

Redacția

CP:Patru membri din Pașcani au participat la Congresul Național TSD

Redacția
Încarcă...