NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesorii ar putea avea statut de autoritate publică

 

 

Profesorii ar putea avea statut de autoritate publică, modificare ce va atrage o serie de schimbări importante, cadrelor didactice rămânându-le un singur avantaj.

 

Printre altele, dacă profesorii vor avea statut de autoritate publică, acest lucru va însemna că cei care agresează cadrele didactice vor fi sancționați mai dur și cercetați penal.

Modificarea este necesară, spun inițiatorii legii afalte acum în Parlament, pentru că în ultimii ani, peste 70 de mii de profesori din România au fost agresați.

Noul statul al profesorilor va fi similar cu cel al magistraților sau al polițistilor. Acest lucru va însemna că profesorii vor trebui să lucreze până la opt ore pe zi, dar pe de altă parte, nu vor mai putea să facă meditații.

De asemenea, ei vor întocmi rapoarte către superiorii lor, către directori și inspectori școlari.

Funcționarii publici sunt sancționați mai asupru pentru faptele lor, iar același lucru se va întâmpla și în cazul profesorilor.

De asemenea, se schimbă regulile  pentru cei care vor agresa profesorii. Aceștia riscă dosar penal pentru ultraj, potrivit edupedu.ro. 

Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaților și urmează să fie dezbătut în Senat, for legislativ decizional în acest caz.

Concret, ce se va schimba pentru profesori, dacă proiectul va fi aprobat: Vor lucra opt ore pe zi, nu vor mai avea voie să facă meditații, vor fi evaluați ierarhic, răspunderea pentru faptele proprii va fi mult mai mare, vor răspunde pentru notele mici ale elevilor, iar cei care vor lovi un profesor vor avea dosar penal pentru ultraj.

 sursa www.a1.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Admiterea de toamnă la USAMV – 107 locuri bugetate, 145 la taxă şi 275 la ID

Redacția

Românul devenit ghid turistic în gheţarii Islandei: „Când am ajuns acolo am fost şocat de cât de scump este totul”

Redacția

Meci demonstrativ și preselecții la Clubul Narnia Logic Debate

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site