NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ce este dosarul electronic al pacientului și ce faci cu el

 

Vești importante pentru românii care sunt asigurați medical! O schimbare ce intră în vigoare luna aceasta permite acestora să afle informații importante din dosarul electronic al pacientului! Ce cuprinde acesta?

 

Practic, conform unei legi ce intră în vigoare peste două zile, asigurații pot solicita informații de  la dosarul electronic al pacientului, sub forma unor liste cu serviciile medicale de care au beneficiat, dar și costul acestora! În acest dosar electronic există istoricul și documentele medicale ale pacienților care beneficiază de asigurare medicală.

Procedura e simplă: conturile asiguraților vor fi activate, urmând ca lista să poată fi accesată pe site-ul dedicat dosarelor electronice ale pacienților. Activarea contului poate fi făcută de către orice medic la care apelează pacientul respectiv (nu doar medicul de familie).

Noua lege prevede că în cel mult 45 de zile de la data solicitării, casele de asigurări de sănătate vor fi obligate să transmită solicitantului raportul în care sunt trecute deconturile făcute în numele acestuia, arată cei de la bugetul.ro.

Adică, în listă vor fi trecute toate medicamentele, serviciile și dispozitivele medicale de care a beneficiat solicitantul în anul precedent cât și data la care au fost eliberate sau efectuate.

sursa www.a1.ro 

Advertisements
Loading...

Related posts

Tot mai mulţi ieşeni cad în patima jocurilor de noroc

Redacția

200 de copii, trimiși la mare de preotul Damaschin de la spitalul Cuza Vodă. Campanie umanitară pentru îndeplinirea visului

Redacția

Parlamentul a decis ca tichetul de masă să fie majorat până la 15 lei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site