NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesori din Croaţia în vizită la Târgu Frumos. Au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare. Primarul i-a desemnat cetăţeni de onoare ai localităţii

În cursul zilei de ieri, o echipă de profesori din Croaţia a sosit la Târgu Frumos unde au fost primiţi cu multă ospitalitate. Specific poporului nostru, pâinea şi sarea nu au lipsit, gestul fiind apreciat de către invitaţii străini.

 Venirea specialiştilor la Târgu Frumos nu este întâmplătoare, ci face parte din proiectul Erasmus Plus „Blind-friendly school”, iniţiat de către Liceul Special Moldova. Acesta are ca scop găzduirea, informarea și familiarizarea  a trei profesori din Croația, cu tehnicile de lucru pentru elevii cu deficiențe senzoriale de vedere.

În prima zi, echipa a vizitat Primăria oraşului, acolo unde au fost întâmpinaţi de edilul Ionel Vatamanu. Acesta le-a oferit musafirilor câte o distincţie ca cetăţeni de onoare ai localităţii. Tot ieri au vizitat mai multe obiective turistice ale zonei, cum ar fi Muzeul Arheologic din cadrul Liceului Teoretic Ion Neculce şi Muzeul de Artă Populară.

  

Până pe data de 26 a acestei luni, aceştia vor desfăşura activităţi în cadrul unui stagiu de practică la Liceul Special Moldova Târgu Frumos. Vineri, 20 noiembrie unitatea de învăţământ sărbătoreşte 55 de ani de activitate, eveniment ce va fi marcat într-un mod deosebit. 

Liceul Special „Moldova” din Tȋrgu Frumos, judeţul Iaşi este singura şcoală pentru elevi cu deficienţe senzoriale de vedere din zona Moldovei. Ȋnfiinţat ȋn anul 1961, liceul şcolarizează ȋn prezent 130 elevi cu vârsta cuprinsă ȋntre 6 si 19 de ani cu deficienţe de vedere şi deficienţe asociate. Pe lângă disciplinele obligatorii studiate, şcoala oferă şi servicii specializate (cameră de stimulare multisenzorială, cabinete de asistenţă psihopedagogică, kinetoterapie, orientare şi mobilitate), precum şi cabinete (de gastronomie şi de igienă), care ajută la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Liceul Special „Moldova” dispune şi de internat, unde elevii locuiesc pe parcursul anului şcolar. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Guvernul vrea să introducă în programa şcolară o nouă materie

Redacția

Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie 2021

Redacția

Ministrul Educaţiei: Rata de infectare de vineri va fi luată în calcul pentru modul de funcţionare al şcolii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site