NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Acțiune privind traficul de persoane la Colegiul ”Unirea”

Campanie de informare privind traficul de persoane la Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani. Acțiunea a avut loc astăzi, iar agent șef adjunct Simona Isticioaia, Poliția de Proximitate, le-a adus la cunoștință celor prezenți ce presupune traficul de persoane.

Un rol deosebit îl reprezintă derularea campaniilor de prevenire şi informare, la nivelul  unităților de învățământ. Lupta împotriva traficului de persoane, presupune  un dezvoltat simț cetățenesc, dar și un efort continuu din partea instituţiilor publice şi private, organizaţiilor neguvernamentale  şi a publicul larg. Din păcate acest fenomen a luat amploare, numărul de persoane traficate a crescut. Una dintre cauze este internetul, pentru că majoritatea persoanelor dețin conturi de socializare. Este important modul în care oferim datele personale,dar și cum securizăm datele, iar unele dintre ele nu ar trebui oferite.

  

 Traficul de persoane pornește din lumea internetului, întrucât nu putem ști cine este în spatele unui profil, poate exista o persoană care are intenții ascunse. Este o infracțiune gravă, unde victimele sunt tratate ca bunuri și vândute pentru obținerea de profit, și are mai multe etape.

Este importantă comunicarea cu membrii familiei, cadrele didactice, conducerea școlii și poliția.  

Acțiunea a avut scop reducerea vulnerabilității în rândul elevilor din învățământul liceal, prin informarea acestora cu privire la situațiile de risc.

Coordonatorii activității au fost profesorii Mihaela Hărățu și Ioan Mugurel Spătaru. 

Advertisements

Related posts

Atenţie părinţi, anul şcolar 2017-2018 va începe mai devreme!

Redacția

Natanticu, Zob și Varză într-un Stand-Up Comedy la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Știri de la cititori: De Ziua Mondială a Reciclării Eco-piticii au spus prezent (FOTO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site