NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Proaspătul colonel Ion Macovei era să moară în revoluția de la …Pașcani!

Ion Macovei, prospătul colonel uns în mandatul de ministru al lui Gabriel Oprea, este și un luptător în Revoluția din 1989. El a declarat pentru NewsPascani.com că a fost la un pas să moară în Revoluție într-o ambuscadă din depoul Pașcani. 

Proaspătul colonel al Armatei Române este și un revoluționar cu certificat. El a obținut această recunoaștere după ce în timpul Revoluției din 1989 a fost la un pas de a-și pierde viața la ….Pașcani, după cum chiar el povestește. În timpul revoluției fiind rezervist a primit un telefon, în plină noapte, de la generalul care era repartizat pe zona Pașcaniului și i s-a spus să se prezinte înarmat în zona depoului din localitate deoarece un mecanic de locomotivă a anunțat prezența unor teroriști într-un vagon.

Ajuns acolo, însoțit de încă două persone, a cercetat vagonul unde mecanicul spusese că văzuse o perdea mișcându-se însă nu a găsit absolut nimic. La câteva minute după ce au lăsat mecanicul să plece, din sens opus au sosit  un grup de 10 soldați care orbecăiau pe întuneric și care aveau misiunea de a lichida trei teroriști prezenți în zonă.

Advertisements
  

Ion Macovei spune că dacă nu erau atenți se împușcau între ei exact ca în ambuscada de pe Otopeni. De altfel el spune că a luptat și-n București  o zi în timpul Revoulției și susține că certificatul de revoluționar este pe deplin meritat la fel ca și gradul de colonel.

Advertisements

Ion Macovei este om de afaceri și un important activist al diasporei românești, el fiind președintele Ligii Românilor de Pretutindeni. Pregătirea sa profesională este de invidiat și este atestată de două licențe, în drept și economie, un master și un doctorat, toate obținute în Republica Moldova.

Advertisements
Advertisements

Related posts

#10 Întrebări. Alexandru Muraru: Ce fac cei de la AUR ia forma unui război ideologic pe măsură ce rețeaua câștigă teren

Redacția

Cati alegatori sunt asteptati la urne

Redacția

Marius Pintilie:„ Astăzi am fost la vot pentru o Europă unită!”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site