NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi promite Qwan Ki Do în școli, după ce Ovidiu Covaci a spus că practicanții acestui sport vor vota un alt primar!

Dumitru Pantazi a promis în discursul de anunțare a candidaturii sale pentru un nou mandat de primar, că în următorii patru ani va introduce în programa școlilor din municipiu „şahul şi antrenamentele practicate de sportivii de la clubul Long Ho din Paşcani”.

 

Dacă chestiunea șahului în școli a fost rezolvată de ministerul Educației încă din anul 2014, „antrenamentele practicate de sportivii de la clubul Long Ho din Paşcani”, este o promisiune al cărei scop nu este greu de ghicit, ținând cont de momentul în care a fost făcută.

  

„Eu şi echipa consilierilor PSD vom face toate demersurile la instituţiile abilitate pentru ca în școlile din Paşcani să fie introduse optional două discipline: şahul şi antrenamentele practicate de sportivii de la clubul Long Ho din Paşcani. Copiii noştri au nevoie să fie sănătoşi la minte şi la trup, iar la Pașcani avem resursele necesare pentru a avea grijă de ei”, a promis în urmă cu o săptămână primarul Dumitru Pantazi.

Interesul subit al edilului față de Qwan Ki Do poate fi pus pe seama unei declarații pe care Ovidiu Covaci a făcut-o în decembrie 2015 în emisiunea „De vorbă cu strada” difuzată de Actualitatea TV. Fondatorul clubului Long Ho a dezvăluit că le-a transmis celor din grup că e timpul să se implice și să voteze în 2016 un candidat care să aibă și proiecte pentru tineri.

Mai mult, Covaci s-a arătat atunci nemulțumit de faptul că în actuala administrație, clubului Long Ho i-a fost redus timpul de acces, pentru antranamentele care se țin la sala Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”. Acesta a lăsat să se înțeleagă că a avut o promisiune de la primarul Dumitru Pantazi că antrenamentele Long Ho se vor desfășura în continuare în sala de la „Sadoveanu”, dar ea a fost încălcată, „cu zâmbetul pe buze”.

 

„Pe mine mă interesează ca activitatea pe care noi o desfășurăm să o putem desfășura în condiții optime. Și spun această pentru că sunt în jur de 150 de copii care vin acum în sală și ne dorim ca pentru aceștia să avem condiții bune. Pentru ei. De aceea mă deranjează faptul că atunci când te scoate din sală de la 5 antrenamente pe săptămână la 3 pe săptămână, cineva te privește în ochi și-ți spune <<Eu îți garantez că nimeni nu te scoate>>, dar ești scos fără nicio problemă. Iar mai apoi când i-am spus acelui domn: vedeți că ne-au scos din sală, mi-a zâmbit ușor și mi-a spus <<Încă nu v-au scos de tot!>> Te deranjează o astfel de atitudine, pentru că nu e corectă. Poate  e în uzanța politicianului. Am ajuns după 30 de ani să o spun: că e timpul să susținem și noi pe cineva care vine cu un proiect pentru tineri și copii în așa fel încât acești copii să aibă de ce să se întoarcă în oraș după ce pleacă la studii, să aibă unde să-și petreacă timpul, pentru că în final sportul înseamnă educație și sănătate. Părinții și bunicii care vin și aduc copii văd și ei în condiții ne antrenăm. Această sală de la Sadoveanu are probleme de mai bine de 5 ani de zile cu instalația electric din cauza infiltrațiilor. Nu este lumină în vestiare. Eu, doar asta am dorit: să avem pe cineva care să se intereseze și să se ocupe de soarta acestor copii”, a spus în decembrie 2015, Ovidiu Covaci, vicepreședintele Federației Române de Arte Marțiale.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Florin Cîțu: Voi anunța constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea de la 1 iunie la normalitate

Redacția

Școala „Ion Creagă” ar putea fi transformată în centru social și cantină

Ema Roman

Controale în toate piețele și oboarele din județ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site