RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria va ridica și gunoiul nesortat! Pot fi însă amendați cei care nu depun selectiv!

Metoda de lucru a primarului Marius Pintilie, privind colectarea selectivă a deșeurilor, nu a fost pe placul reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Iași. Mai exact, neridicarea gunoiului menajer în cazul în care este amestecat și cu deșeuri reciclabile nu este legală, însă cei care nu depun gunoiul în mod corect vor primi somație și mai apoi amendă.

De verificarea respectării acestor reguli se vor ocupa polițiștii locali, care vor controla dacă gunoiul este depus în pubele sortat și vor da avertismente sau amenzi acolo unde va fi cazul.

Aceste decizii au fost luate în urma unei ședințe comune între reprezentanții Agenției de Protecția Mediului Iași, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Iași și ai Primăriei, ce a avut loc astăzi.

Reamintim că săptămâna trecută operatorul de salubrizare Girexim a refuzat să ridice gunoiul menajer acolo unde în pubele au găsit și deșeuri reciclabile. Măsura nu a fost bine primită pe rețelele de socializare de unii cetățeni, primarul Marius Pintilie fiind criticat pe această temă.

  

Related posts

Proiect de lege inițiat de USR pentru sălile de jocuri, după ce o primăriță a jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire

Redacția

ISUJ Iași: În perioada septembrie 2022-septembrie 2023 s-a intervenit pe raza județului, la 19.517 situații de urgență

Redacția

Astăzi s-au deschis ofertele pentru reabilitarea centrului de plasament „Mihail Sadoveanu”. 6 firme au transmis oferte proprii sau prin asociere!

Răzvan Grecu
Încarcă...