RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria scoate la licitație 307 ha de pășune. Proprietarii de animale invitați la licitație

Pășunile Pașcaniului vor fi scoase la licitație. Asta au votat astăzi consilierii locali la propunerea primarului municipiului Dumitru Pantazi.

 

Începând cu acest an, cele 307 hectare de pășune de care dispune municipiul vor putea fi utilizate de proprietarii de animale doar pe baza unor contracte de închiriere cu Primăria, ce vor putea fi obținute în urma unei licitații la care aceștia trebuie să se înscrie. Serviciul de Cadastru, Fond Funciar și Consultanță Agricolă din cadrul Primăriei au stabilit mai multe amplasamente pentru pășuni în suburbiile municipiului. Trebuie menționat faptul că la licitațiile pentru închirierea acestora se pot înscrie și asociațiile. 

  

Cei interesați să participe trebuie să le înregistreze în Registrul Agricol din cadrul Primăriei și să le actualizeze în cazul în care s-a schimbat ceva. Pășunatul se va face doar în baza contractului de închiriere. Pe lângă altele, cei care le vor obține trebuie să efectueze lucrări de îmbunătățiri, să le curățe, să strângă pietrele și resturile vegetale și să creeze surse pentru adaparea animalelor. Cine distruge pășunile și nu le protejează va fi amendat cu până la 1.000 lei, sancțiunea urmând a fi achitată în 48 de ore. Trebuie să mai știți că sancțiunile pot fi dictate de către Poliția Locală sau împuterniciți ai primarului.

Reprezentanții Primăriei au susținut că oamenii care dețin animale s-au organizat deja. Ei au desemnat persoane care vor răspunde de aceste pășuni, pentru ca fiecare să beneficieze de loc de pășunat. Licitația urmează să aibă loc în perioada următoare.

Tot astăzi aleșii locali au solicitat o situație cu încasările din taxa de pășunat. Așa ei au aflat de la administratorul public Gică Zanet, că în ultimii trei ani s-au încasat în jur de 25.000 lei, însă nimeni nu a putut explica pentru ce au fost ei cheltuiți.        

 

Related posts

Municipalitatea susține proiectele organizațiilor non-guvernamentale. 50.000 lei au fost alocați pentru acest an

Teona Gherasim

Lista primăriilor din județul Iaşi unde mâine va fi grevă. 650 de angajaţi din 49 de primării ieşene cer actualizarea prevederilor Legii salarizării

Redacția

Primarul X: Pantazi se plânge de birocrație în timp ce Pașcaniul a bătut pasul pe loc în 2017 la capitolul dezvoltare

Marius Parteni
Încarcă...