NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Paşcani, cap de listă în topul datornicilor la apă!

Dincolo de faptul că este incapabil să gestioneze criza apei din oraş, primarul Dumitru Pantazi nu a catadicsit să achite din restanţele pe care instituţia o înregistrează către ApaVital. Beneficiind de sprijinul Poliţiei Locale, acesta a obstrucţionat accesul angajaţilor veniţi să debranşeze Primăria Paşcani.

Nu doar păşcănenii care refuză încheierea contractelor cu ApaVital sau cei care nu-şi achită restanţele la apa consumată în ultimele şapte luni riscă să rămână pe uscat. Poate părea incredibil, însă, cel mai mare datornic din oraş este Primăria Paşcani, care a „uitat” să achite o factură de peste 560.000 lei operatorului de apă. „Dincolo de suma datorată, Primăria refuză încheierea unui contract, motivând că nu este de acord cu unele clauze. Ca să vă daţi seama unde s-a ajuns, edilii din Paşcani susţin că nu sunt de acord cu cantitatea de apă meteorică facturată. Apă meteorică pe care o facturăm este în funcţie de cifrele pe care le indică Primăria Paşcani, referitoare la suprafaţa domeniului public!”, spune Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital Iaşi. Acesta a mai precizat că s-a dispus sistarea serviciului către această instituţie, însă, din nou, angajaţii ApaVital au fost opriţi să-şi facă treaba, motiv pentru care şefii societăţii ieşene vor face din nou plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva reprezentanţilor Primăriei şi ai Poliţiei Locale.

  

ApaVital schimbă strategia: debranşări zonale

În condiţiile în care, la ordinul primarului, angajaţii ApaVital din Paşcani sunt urmăriţi la tot pasul şi obstrucţionaţi să-şi facă treaba, operatorul de apă a schimbat strategia. Mai exact, aceştia au oprit vanele de la conductele care alimentează zona blocurilor de pe străzile Moldovei, Sportului şi Grădiniţei, trecând la o debranşare pe zone a răi-platnicilor.
Facem precizarea că singura metodă găsită de Pantazi pentru a împiedica debranşările în oraş este solicitarea Poliţiei Locale de a păzi apometrele de la intrarea în scările de bloc. Astfel, salariaţilor societăţii ieşene nu li se mai permite accesul în căminele de branşament pentru a putea închide apa, deşi, potrivit Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, au tot dreptul să facă acest lucru. Primarul Pantazi nu a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii despre ceea ce se întâmplă în Paşcani.

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Noul manager de la Eco Salubritate a fost stabilit, după un concurs fulger! Ursu a trecut de proba interviului!

Marius Parteni

Judetul intra sub cod galben de vreme rea. O noua avertizare de ninsori, la Iasi

Redacția

Cât este taxa pentru debranșare de la RAGCL și baza în care este percepută de conducerea regiei? (DOC)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site