NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un afacerist amenință Primăria și CL cu un proces care se poate lăsa cu despăgubiri de ordinul milioanelor de lei

Proprietarul construcție ridicate lângă blocul Moldova din zona deal cere primarului municipiului și Consiliului Local să dispună reautorizarea respectivului imobil. Este vorba despre Lucian Tărăboanță, cel care a transmis o adresă în acest sens aleșilor locali, în care susține că are blocată o investiție de 200 de mii euro. Dacă demersul său nu se va soluționa cu un aviz favorabil el susține că va da în judecată firma de la care au cumpărat imobilul, care la rândul ei se va adresa justiției pentru a obține despăgubiri de la Primăria Pașcani, pentru neglijență în serviciu.  

Societatea deținută de Tărăboanță a cumpărat respectivul imobil de la societatea TextCom SA. În anul 2009 Inspectoratul de Stat în Construcții a sistat lucrările, după o plângere formulată de un locatar al blocului. Este vorba despre Angela Radu, care a reușit în instanță să desființeze autorizația de construcția a locației.

"Vă rog să dispuneți reautorizarea acestei construcții deoarece la cererea doamnei Angele Radu instanța a considerat că Primăria Pașcani nu a respectat legile în vigoare la eliberarea autorizației de construcție nr. 143 din 12.10.2007, pe care a anulat-o conform sentinței nr. 962 /2011 a Tribunalului Iași, iar noi stăm blocați cu o investiție de aproximativ 200.000 Euro, deoarece din data de 09.09.2009 avem sistate lucrările printr-o decizie a Inspectoratului de Stat în Construcții Iași", scrie în această adresă Lucian Tărăboanță.

  

Reprezentantul acestei societăți vine și cu o serie de propuneri către șefii Primăriei și Consiliului Local, ținând cont de faptul că nu și-a putut desfășura activitatea în acel spațiu, dar a trebuit să respecte clauzele din contractul de concesiune.

"Datorită faptului că din 09.09.2009 avem sistate lucrările la această construcție, iar clădirea este construită pe terenul concesionat de la Primăria Pașcani, vă rugăm să aprobați scutirea la plata concesiunii în valoare de 1911 euro/an până la remedierea situației. De asemenea suma achitată gratuit (contravaloare Contract de Concesiune plus majorări și dobânzi de întârziere) de la data de 09.09.2009 până în prezent să fie reportată pentru plățile viitoare pentru acest contract, iar perioada contractului să fie prelungită cu perioada pierdută, adică de la data de 09.09.2009 până la remedierea situației și reautorizarea construcției", se mai arată în documentul transmis aleșilor locali.    

Tărăboanță mai este nemulțumit de faptul că Primăria l-a dat în judecată pentru recuperarea debitelor provenite de la neachitarea parțială a contravalorii concesiunii terenului, fără ca autoritatea locală să ia în calcul faptul că singură a creat acest prejudiciu, după ce a eliberat autorizația de construcție fără ca aceasta să fie conformă legislației în vigoare.

Această situație a fost analizată astăzi în ședința Comisiei Economice din cadrul Consiliului Local. Vasile Haldan, în calitatea sa de președinte, a dat citire materialului, dar consilierii nu au dat nici un verdict. Acest lucru se datorează faptului că nu au cunoștiință de litigiul dintre Primărie și firma lui Lucian Tărboanță. Cererea va fi discutată în plenul legislativului local. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Guda: Nu avem credibilitate pe plan internațional. E prea mult zgomot politic și sunt prea puține reforme

Redacția

Pensiile speciale ale aleșilor locali au fost aprobate. Vezi cât vor primi Pantazi, Crăciunescu și Rățoi!

Răzvan Grecu

Pantazi e la treabă! Doar pe Facebook!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site