NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primaria Pascani a renegociat contractele cu E.ON

Reprezentantii municipalitatii au negociat cu E.ON Electrica contractele de furnizare a energiei electrice, atat pentru primarie, cat si pentru institutiile publice din subordinea Consiliului Local.

In urma discutiilor, pentru primarie si iluminatul public stradal, preturile de furnizare a energiei electrice vor scadea cu 20 %, iar la scoli, regii, cresa si institutiile de cultura, cu 7 %. Noile tarife vor fi operationale imediat dupa semnarea actelor aditionale, pentru o perioada de un an de zile. Chiar daca vorbim de o reducere procentuala a tarifelor de furnizarea a curentului electric, in bugetul local nu se va resimti aceasta masura, deoarece in cifre reale, preturile la energie au crescut semnificativ in acest an si vor mai creste pana la dublarea lor, comparativ cu valorile de anul trecut. De exemplu, bugetul alocat in acest an pentru plata facturilor la energie este de 10,8 miliarde de lei vechi, suma care a fost cheltuita aproape in totalitate in primele sapte luni ale anului (9,95 mld lei vechi). Reprezentantii administratiei locale sustin ca va fi nevoie de o rectificare bugetara, pana la sfarsitul acestui an.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Referendum pentru cedarea stației de epurare către ApaVital Iași și retragerea din ARSACIS după investițiile din bani europeni, propunerile deputatului Rățoi către conducerea Pașcaniului!

Marius Parteni

Decizia-şoc care îi afectează pe toţi cei care au CENTRALE de apartament

Redacția

Conducerea Primăriei: “Ne dorim să deschidem ștrandul de 1 iunie”

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site