RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prima “reforma” a noului sef al TVR, numit de USL: Majorarea taxei TV

Claudiu Saftoiu a fost validat, ieri, de plenul Parlamentului, in functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), acesta intrunind 219 voturi “pentru” si sapte voturi “impotriva”. Senatorii si deputatii si-au exprimat optiunea prin vot secret cu bile, in absenta parlamentarilor PDL, care au decis sa boicoteze lucrarile plenului reunit.

 

Imediat dupa ce a fost validat, Claudiu Saftoiu a anuntat ca este foarte probabil ca institutia pe care o conduce sa solicite, incepand din anul 2013, majorarea taxei TV. El a subliniat, insa, ca o eventuala crestere a taxei TV este conditionata in mod clar de restructurarea TVR. “Si daca s-ar dubla taxa TV, ar fi ultima in raportul cuantumului cerut catre populatie in Europa. Pentru noi, o indexare a taxei macar ar reprezenta un suflu extraordinar, dar nu o vom face, pentru ca, intai de toate, trebuie sa ii reinvatam pe cei din TVR sa cheltuiasca pe cata taxa primesc, sa economiseasca, sa regandeasca procedurile de televiziune in asa fel incat costul orei de transmisie la TVR sa nu fie exorbitant”, a mai spus Claudiu Saftoiu.

  

Potrivit Raportului de activitate al SRTv pe 2011, taxa TV, principala sursa de finantare a activitatii (peste 70% din buget), a fost redusa pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei, inca din anul 2003, si nu a mai fost niciodata indexata. In prezent, in Romania este perceputa una dintre cele mai mici taxe TV dintre tarile Uniunii Europene, aceasta fiind de 4-5 ori mai mica decat taxele TV din Serbia, Polonia, Grecia, Slovacia si de 8 ori mai mica decat cea din Cehia.

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

LIVE Ziua 88 de război. Zelenski cere Occidentului lansatoare multiple de rachetă/ Turcia le cere Finlandei și Suediei să nu mai susțină ”organizațiile teroriste”, cu referire la Fethullah Gülen/ Rusia ar putea elibera prizonieri de la Azovstal în schimbul unui apropiat al lui Putin

Redacția

Contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și est / Ritmul atacurilor se va schimba probabil dramatic de la o zi la alta – evaluare ISW

Redacția

Negocierile PNL-PSD-UDMR, deblocate: Nicolae Ciucă, variantă de compromis

Redacția
Încarcă...