NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prima “reforma” a noului sef al TVR, numit de USL: Majorarea taxei TV

Claudiu Saftoiu a fost validat, ieri, de plenul Parlamentului, in functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), acesta intrunind 219 voturi “pentru” si sapte voturi “impotriva”. Senatorii si deputatii si-au exprimat optiunea prin vot secret cu bile, in absenta parlamentarilor PDL, care au decis sa boicoteze lucrarile plenului reunit.

 

Imediat dupa ce a fost validat, Claudiu Saftoiu a anuntat ca este foarte probabil ca institutia pe care o conduce sa solicite, incepand din anul 2013, majorarea taxei TV. El a subliniat, insa, ca o eventuala crestere a taxei TV este conditionata in mod clar de restructurarea TVR. “Si daca s-ar dubla taxa TV, ar fi ultima in raportul cuantumului cerut catre populatie in Europa. Pentru noi, o indexare a taxei macar ar reprezenta un suflu extraordinar, dar nu o vom face, pentru ca, intai de toate, trebuie sa ii reinvatam pe cei din TVR sa cheltuiasca pe cata taxa primesc, sa economiseasca, sa regandeasca procedurile de televiziune in asa fel incat costul orei de transmisie la TVR sa nu fie exorbitant”, a mai spus Claudiu Saftoiu.

  

Potrivit Raportului de activitate al SRTv pe 2011, taxa TV, principala sursa de finantare a activitatii (peste 70% din buget), a fost redusa pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei, inca din anul 2003, si nu a mai fost niciodata indexata. In prezent, in Romania este perceputa una dintre cele mai mici taxe TV dintre tarile Uniunii Europene, aceasta fiind de 4-5 ori mai mica decat taxele TV din Serbia, Polonia, Grecia, Slovacia si de 8 ori mai mica decat cea din Cehia.

Advertisements

sursa Ziarul de Iasi

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

ONU: Susţinem pe deplin suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional

Redacția

Cod galben de inundații pe râurile din patru județe

Redacția

Harta vaccinării în România: câți români s-au vaccinat în fiecare localitate / Într-o comună din Iași nu a făcut-o aproape nimeni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site