NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ce teze se dau în anul şcolar 2012 – 2013

Elevii vor intra în scurt timp în febra primelor teze din acest an şcolar.Potrivit Ministerului Educaţiei, lucrările de evaluare semestrială pe semestrul I al anului şcolar în curs se vor susţine, de regulă, până pe data de 30 noiembrie 2012, iar cele de pe semestrul al II-lea, până pe data de 25 mai 2013. În ceea ce îi priveşte pe elevii de clasa a VIII-a, în semestrul al doilea, îşi vor verifica bagajul de cunoştinţe până pe data de 17 mai 2013, iar cei de la clasele terminale de liceu, până pe data de 26 aprilie 2013.

 

În învăţământul gimnazial, elevii din clasele V-VII vor susţine teze la limba română şi matematică, iar cei din clasa a VIII-a, la limba română, matematică, şi istorie sau geografie, la alegere.

Teze „la foc continuu“ pentru liceeni

Ceva mai multe teze vor avea liceenii de la filiera teoretică. Filologii vor susţine teze la limba română, limba modernă, istorie sau geografie, la alegere, şi la limbalatină. Elevii de la ştiinţe sociale vor susţine lucrări la aceleaşi discipline, cu diferenţa că, în locul limbii latine, vor putea alege un obiect de ştiinţe socio-umane.

Cei de la matematică – informatică vor trebui să se pregătească intens atât la limba română, cât şi la matematică, informatică şi la un obiect la alegere, dintre fizică, chimie sau biologie.

Liceenii de la ştiinţele naturii se vor confrunta cu teze la limba română, matematică şi la alte două discipline la alegere, dintre fizică, chimie şi biologie. Liceenii de la filiera vocaţională vor avea de înfruntat, în funcţie de profil, pe lângă clasicele obiecte limba română, limba modernă şi matematică, obiecte precum istoria artelor şi arhitecturii, istoria muzicii sau a baletului, studiul Vechiului Testament, catehism, cunoştinţe biblice sau legislaţie islamică.

Elevii de la liceele tehnologice vor susţine lucrări la limba română, matematică, chimie / biologie / fizică, la alegere, sau economie. Pentru cei de clasa a X-a din învăţământul profesional s-a decis ca tezele semestriale să fie susţinute pentru toate domeniile şi calificările la limba română şi la matematică.

Reguli pentru clasele bilingve

Totodată, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au stabilit că, la clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, să se susţină o lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă. În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegeredintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru una dintre disciplinele menţionate în listă. Opţiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an şcolar.

sursa Flacara Iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Se schimba programa scolara: mai multe ore de limba romana, mai multe de miscare. Elevii, incurajati sa renunte la „tocit”

Redacția

Festivitate de depunere a Jurământului la Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” Paşcani. Moment de reculegere la mormântul fostei directoare a instituției

Teona Gherasim

Programul cursurilor la Centrul de Excelență Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site