NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Prezenţă extrem de redusă la vot! Judeţul Iaşi a fost codaş la urne

La inchiderea urnelor de vot dupa alegerile parlamentare, prezenta la urne in judetul Iasi a fost de 34,41 la suta. Pe tara s-a inregistrat o prezenta de 39.49 la suta.

 

Cifra este mult mai mica decat cea inregistrata in urma cu patru ani, cand la finalul votarii s-a contabilizat o prezenta de 38,83 la suta. Practic, din cei 747.609 de alegatori care au fost inregistrati in toate cele 730 de sectii, la urne s-au prezentat 257.254 de alegatori. Dintre acestia, 14.546 au votat pe liste suplimentare, iar alti 1.293 au solicitat urna mobila. 

  

Nici in ceea ce priveste plangerile electorale, lucrurile nu au fost diferite. Fata de alti ani, s-au inregistrat foarte putine plangeri de acest fel. De exemplu, o femeie de la sectia 730 din Voinesti a votat de doua ori, cazul ajungand de la Biroul Electoral Judetean (BEJ) la politie. Un alt caz a fost in municipiul Iasi, unde presedintele sectiei de votare a distribuit unei persoane doua buletine pentru alegerea Senatului, iar dupa ce si-a dat seama, a mai dat altei persoane doua buletine pentru Camera Deputatilor. Si acest caz a intrat in atentia politiei. 

Sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Conferință Municipală la PSD Pașcani. Pesediștii țin ședința într-o locație de la marginea orașului de frica unor proteste

Marius Parteni

Sondaj comandat de USL: Intră și vezi cum stau candidații din Pașcani înaintea alegerilor din 9 decembrie

Răzvan Grecu

Lansarea candidaților PSD: Pantazi și-a adus aminte de oameni. Le promite investiții fără suport, dar și că îi va consulta

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site