NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Prevenire furturilor din buzunare

Infracţiuni specifice zonelor urbane, furturile din buzunare, poşete, genţi reprezintă o ameninţare la siguranţa personală, creând totodată un sentiment de nesiguranţă în rândul victimelor acestui gen de fapte şi prin prisma invadării spaţiului intim, personal, cât şi prin prisma deposedării de bunuri de valoare aflate asupra victimelor. 

 

 

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Analizele efectuate la nivelul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității care au analizat acest gen de infracționalitatea, au relevant câteva aspecte importante în ceea ce privește furturile din buzunare, genți, etc.:

– cele mai frecvente moduri de operare folosite de infractori sunt sustragerea din buzunarul exterior al hainei victimei şi sustragerea din poşetă/ geantă/ rucsac a bunurilor;

– bunurile vizate de hoți au fost cu precădere telefoanele mobile pe care victimele le aveau asupra lor;

– neatenţia/ neglijenţa victimei constituie una din cauzele favorizatoare producerii acestui gen de fapte. Urmează la mică distanță aglomeraţia de care infractorii au profitat pentru a sustrage bunurile victimelor.

Ghidul de buzunar pentru prevenirea furturilor din buzunare, genți etc. prezintă cîteva reguli simple de siguranță personală pe care fiecare dintre noi trebuie să le pună în practică pentru a-i ține departe pe hoți. Alte informații utile constau în prezentarea principalelor moduri în care acționează hoții care fură din buzunare. Pentru diseminarea către populație a informațiilor conținute de acest ghid de buzunar, vă transmitem în format electronic macheta materialului.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

De necrezut! Pompierii din Iași joacă barbut cu viața, pe banii lor! Nici măcar un leu nu se aruncă pe asigurarea lor

Redacția

Femeie lasata fara dinti, dupa o bataie incasata de la sotul sau

Redacția

Băiat din Ruginoasa, dat în urmărire naţională, găsit la Iaşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site