NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Adolescenții care au împlinit 14 ani ar putea călători singuri cu avionul

Minorii care au împlinit vârsta de 14 ani ar putea călători singuri cu avionul, prevede un proiect de lege care urmează să intre în dezbaterea Senatului.

 

Iniţiatorii susţin că părinţii nu ar trebui să plătească taxe suplimentare pentru călătoria cu avionul a minorilor neînsoţiţi. În momentul de faţă, majoritatea companiilor aeriene de la noi nu acceptă pasageri minori neînsoţiţi sau, în puţine cazuri, cer o taxă care merge până la 50 de euro.

Proiectul prevede că “organele politiei de frontiera permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră”.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Organele politiei de frontiera permit ieşirea din Romania a cetăţenilor români minori care au împlinit vârsta de 14 ani şi neînsoţiţi de o persoană fizică majoră, dacă prezintă o declaraţie a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui sau autoritatea parintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti ramase definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013, a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statutul sau statele de destinatie, la perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria şi la scopul călătoriei”, se mai arată în proiect.

 

Călătoria copiilor minori neînsoţiţi este posibilă în România, în prezent, numai în cazul companiilor TAROM şi Blue Air, cu plata unei taxe suplimentare, de 40 de euro, respectiv 50 de euro.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Orban a anunțat că sprijinul financiar pentru părinţii care stau cu acasă cu copiii încetează la finalul anului școlar

Redacția

Tinerii din Iaşi nu sunt foarte pretenţioşi în privinţa condiţiilor de la locul de muncă

Redacția

Prăpăd pe ogoarele judeţului. Fermierii au pierderi și de 90% din recoltă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site