NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prest Serv Apa va rezilia contractul cu Dytras. Constructorul spaniol va pierde cei 1.396.000 de euro garantați pentru finzalizarea lucrărilor la stația de epurare

Finalizarea lucrărilor de la noua stație de epurare este pusă sub semnul întrebării după intrarea în insolvență a constructorului spaniol Dytras. Deși mai sunt doar câteva lucrări a căror valoare nu depășește 300.000 de euro, proiectul ISPA s-a împotmolit datorită problemelor financiare ale executantului.

 

În acest sens, ieri 11 iunie, deputatul Neculai Rățoi și directorul PSA s-au deplasat la Ministerul Fondurilor Europene unde au discutat cu reprezentanții acestora despre modalitățile în care pot continua lucrările în proiectul ISPA. În urma discuțiilor s-a concluzionat că singura soluție viabilă ar fi rezilierea contractului cu Dytras și scoaterea restului de lucrări la licitație.

  

”Am fost ieri la Ministerul Fondurilor Europene de a găsi o soluție pentru finalizarea lucrărilor la stația de epurare. Vom rezilia contractul cu Dytras și vom căuta un alt constructor care să continue restul de lucrări”, a declarat deputatul Neculai Rățoi.

Delegația pășcăneană a fost și la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice pentru a discuta care sunt posibilitățile de atribuire a restului de lucrări unui nou constructor. Se pare că nu mai este nevoie de o licitație publică ci doar de o selecție de oferte, ceea ce ar face ca timpul alocat acestei proceduri să fie cât mai mic pentru a se putea finaliza investiția fără prea mari întârzieri.

Despre aceste discuții este la curent și primarul Dumitru Pantazi care a declarat astăzi că în scut timp se va rezilia contractul cu Dytras.

În aceste condiții, la finalul lunii iunie Prest Serv Apa va putea executa și garanția bancară depusă de constructorul spaniol, a cărei valori este de 1.396.000 de euro.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Pană de electricitate ieri seară, în zona Lunca. Cauza ar fi o siguranță arsă

Marius Parteni

Ministrul Transporturilor anunță oficial că vrea să aloce 500 milioane euro pentru a începe acum autostrada pe tronsonul Lețcani – Târgu Frumos

Redacția

Circulație restricționată pe ruta Pașcani-Moțca

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site