RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat undă verde pentru începerea lucrărilor de reabilitare a Palatului Cantacuzino (DOC)

Lucrările de reabilitare a Palatului Cantacuzino ar putea începe în câteva luni, după ce pe 14 ianuarie 2021, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins plângerea la rezultatul licitației pentru desemnarea constructorului înaintată de SC GRUP CONSTRUCȚII EST SA și SC CONEST S.A.

Câștigătorul licitației, SC TEC TELECOM SRL, a fost desemnat la începutul lunii decembrie 2020, însă rezultatul a fost contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, de doi participanți. După verdictul acestei instituții, împotriva lui se mai poate face o singură cale de atac la Curtea de Apel, procedură ce nu poate dura mai mult de 60 de zile.

Actuala administrație a reușit să finalizeze procedura de atribuire a contractului pentru execuția lucrărilor de reabilitarea a Palatului Cantacuzino, după ce foștii șefi din Primărie au anulat, în iunie 2020, procedura și au reluat-o la distanță de câteva zile.

Motivul anulării licitației, în luna iunie a acestui an, au fost cele peste 100 de cereri de clarificări solicitate de ofertanți, fapt ce a determinat conducerea municipalității să dea documentația la refăcut.

  

„În cazul proiectului <<Reabilitarea, conservarea și revitalizarea Palatului Cantacuzino –Pașcanu și a terenului aferent>> a fost întocmit proiectul tehnic de către o firmă specializată în proiectarea lucrărilor pentru monumente istorice, firma selectată în urma unei licitații, prin sistemul electronic de achiziții publice. După elaborarea proiectului tehnic s-au scos la licitație serviciile de executare a lucărilor, conform proiectului. În urma publicării caietului de sarcini au fost solicitate mai multe clarificări privind unele elemente decorative, arhitecturale, unele detalii legate de materialele de construcții. etc. Deoarece administrația locală este interesată ca lucrarile pentru acest monument istoric să fie de cea mai bună calitate s-a decis suspendarea licitatie, iar proiectul tehnic a fost transmis celui care a întocmit documentația pentru a adăuga toate datele solicitate din clarificări, urmând sa fie reluată licitația”, susținea în 14 iulie, printr-un comunicat de presă, fosta conducere a Primăriei.

Cel mai probabil, lucrările la acest obiectiv vor fi începute în această primăvara, având în vedere și anotimpul în care ne aflăm, dar și faptul că soluționarea unei eventuale contestații ar dura în jur de 60 de zile.

document

Related posts

Municipalitatea se așteaptă ca lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu energie electrică, pe Aerodrom să fie demarate în curând

Răzvan Grecu

Rabla pentru electrocasnice începe în 14 mai. Ce produse intră în program

Redacția

Primele zile de scăldat au adus încasări la bugetul local

Oana Cordoneanu
Încarcă...