NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Președintele ANRSC propune campanie de informare a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor în județul Iași

Bogdan Alexa, președintele ANRSC București, vine cu o propunere după semnarea contractului de management al deșeurilor la nivelul județului Iași. El apreciază că se impune realizarea unei campanii de conștientizare a populației.   

 

  

Propunerea a fost lansată în cadrul evenimentului care a avut loc în urmă cu două zile la Iași. Principalul obiectiv al acestei campanii ar fi acela ca cetățenii să fie pregătiți pentru colectarea separată a deșeurilor.”Consider necesar să inițiem la nivel de județ o campanie de conștientizare, de pregătire a populației pentru o colectare separată corectă, deoarece de aici pornește realizarea obiectivelor. Partea de sortare și tratare a deșeurilor depinde în foarte mare măsură de modul în care reușim să realizăm în Județ colectarea separată la nivelul comunităților”, susține Bogdan Alexa, președinte ANRSC.

Odată cu  finalizarea întregului SMID,  Județul Iași are asigurate toate condițiile pentru a respecta normele europene în acest sector. După implementarea proiectului Județul Iași și va putea să se alinieze cu succes la conceptul economiei circulare promovat de Comisia Europeană.“Îmi doresc ca populația Județului Iași să beneficieze  de servicii de calitate prestate de către operator. Sunt ferm convins ca Județul Iași va deveni un model de bună practică în managementul deșeurilor la nivel național”, mai spune președintele ANRSC.

Contractul de delegare a gestiunii activității de colectare si transport a deșeurilor în Județul Iași prevede ca operatorul va asigura aceste servicii în cele 93 de comune, în municipiul Pașcani si orașele Târgu Frumos, Podu Iloaiei si Hârlău. Numărul beneficiarilor este de aproape 500.000, dintre care 425.000 locuiesc în mediul rural, aici numărul gospodăriilor individuale fiind de peste 130.000.

La evenimentul de semnare a contractului au participat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași – domnul Maricel Popa, Bogdan Alexa – președinte ANRSC, Cătălin Bălan, director al Autorității de Management POIM de la Ministerul Fondurilor Europene, Romeo Olteanu Președintele ADIS Iași, Răzvan Gheorghiu – director general al SMID, Gabriel Moiceanu, președintele Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară precum și primari ai comunelor din Județul Iași.{jcomments off}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Cum va arăta noul padoc în viziunea administrației locale (foto)

Marius Parteni

Reprezentanţii ApaVital şochează după audienţele de azi de la Paşcani:”Nu ne-am imaginat că cetăţeanul nu este informat”

Marius Parteni

Primăria a mai găsit un vinovat pentru poluarea din oraş: „Aerul din Iaşi suferă din cauza Ucrainei“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site