NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Predarea către CNI a terenului pentru construcția unei creșe a fost amânat. Iată motivele!

Proiectul privind predarea unui teren din curtea fostului operator de apă, DAC Pașcani, către Compania Națională de Investiții, în vederea construirii unei creșe nu a întrunit voturile consilierilor locali. Totul după propunerea unui consilier PSD, care a solicitat ca amplasamentul să fie mutat în curtea RAGCL Pașcani.

Propunerea aparține consilierului Mihai Dediu, care pe lângă schimbarea amplasamentului a propus și modificare proiectului, astfel încât municipalitatea să aplice pentru constucția unei creșe cu 70 de locuri, nu cu 40.

Reprezentanții municipalității au încercat să abroge hotărârea 162, din data de 06 octombrie 2008, prin care se punea la dispoziția Companiei Naționale de Investiții suprafața de 8.600 mp pentru construcția unor locuințe de tip ANL. Cum această instituție nu a alocat bani pentru asemenea construcții, municipalitatea ar fi dorit să pună la dispoziția CNI un teren pentru construcția creșei. Marius Pintlie, primarul municipiului, a prezentat aleșilor locali intenția autorităților, dar cei din PSD au dorit altceva.

Gabriela Nedelcu, consilier PSD, a cerut și ea un alt amplasament pentru construcția creșei, dar când a fost întrebată care ar fi acesta, ea a spus în primă fază că nu știe, iar mai apoi a subliniat că o variantă ar fi lângă Școala Lunca. Propunerea a stârnit amuzamentul aleșilor locali.

  

Aleșii locali au luat o pauză pentru ca funcționarul de la Serviciul Patrimoniu să aducă o schiță a terenului din curtea RAGCL. După consultarea acesteia s-a ajuns la concluzia că acolo nu poate fi construită acel tip de grădiniță stabilit de către CNI, care asigură finanțarea din bugetul Ministerului Dezvoltării.

Într-un final s-a convenit să fie organizată o nouă ședință extraordinară, care va avea loc cel mai probabil spre finalul acestei săptămâni. În tot acest timp, primarul a convocat reprezentanții partidelor să participe la o discuție la Primărie, pentru a stabili amplasamentul final.

Advertisements

Related posts

ApaVital a sistat furnizarea apei către Primărie! De luni începe debranșarea blocurilor!

Răzvan Grecu

Interdentis a câștigat procesul cu Primăria

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Grădiniței, din Pașcani

Redacția
Încarcă...