RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Presa austriacă, despre piedicile puse României în drumul spre Schengen: „Nu e un târg de cai“

Extinderea spațiului Schengen „nu este un târg de cai“, scrie un ziar austriac liberal, referindu-se la piedicile care se pun României și Bulgariei.

Spațiul Schengen

Spațiul Schengen

Cotidianul vienez Die Presse susține că un veto la adresa României și Bulgariei „subminează și mai mult structura europeană”, în condițiile în care extinderea spațiului Schengen a fost una dintre prioritățile președinției cehe a Consiliului UE din iulie 2022. Încă din luna mai, Comisia a solicitat Consiliului să „ia decizii privind participarea oficială a Croației, României și Bulgariei”. La momentul respectiv, Austria nu a formulat nicio obiecție, amintește ziarul.

  

Doar cu puțin timp înainte de binecuvântarea oficială la nivel politic a fost comunicat veto-ul său, mai întâi pentru toți, apoi doar pentru România și Bulgaria. În același timp, rapoartele repetate ale Comisiei au confirmat faptul că toate cele trei țări îndeplinesc cerințele pentru aderare, așa cum au stabilit și experții trimiși în misiuni la fața locului. Avizele Parlamentului European au fost, de asemenea, pozitive.

Printre refugiații care sosesc acum se numără mulți dintre cei care au primit deja azil în Grecia și care pornesc acum în direcția nordului UE.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Lider USR-PLUS, replică pentru Ciolacu: „Aduceţi cei 157 de parlamentari la vot şi dovediţi că n-aveţi sfori şi comanda dublă cum se spune!”

Redacția

Noi prefecţi în Bistriţa-Năsăud şi Galaţi. Un prefect a fost eliberat pentru a doua oară din funcție

Redacția

Principalele bănci din SUA şi Europa ar trebui să fie urmărite penal pentru ”comiterea de crime de război”, din cauza finanţării comerţului cu regimul rus, potrivit consilierului economic al lui Volodimir Zelenski

Redacția
Încarcă...