RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectul ameninţă primarii cu amenzi

Prefectul îi ameninţă pe primari cu amenzi din cauza problemelor pe fond funciar. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Romeo Olteanu, a declarat ieri că a acordat edililor termen până la mijlocul lunii martie să soluţioneze dosarele care încă nu au fost dezbătute de comisiile locale.

La nivelul Comisiei Judeţene de Fond Funciar (CJFF, n.r.), toate dosarele au fost soluţionate. Mai sunt însă în jur de 800 de dosare, jumătate în instanţă, iar jumătate nu au venit încă de la comisiile locale. Dacă în termen de 20 de zile nu vor înaintate la noi, vom trece la amenzi”, a avertizat prefectul Olteanu. Cererile pentru retrocedarea de terenuri au început să fie depuse încă de acum şapte ani, când a intrat în vigoare legea 247/2005. Peste 30.000 de dosare au fost înaintate la nivelul judeţului Iaşi. Anul trecut, CJFF a adoptat 849 de hotărâri cu privire la validarea sau invalidarea dreptului la posesie a solicitanţilor de terenuri.

 

  

Aproape 55.000 de acte administrative verificate într-un an

 

Prefectul Olteanu a mai susţinut ieri că, în cursul anului trecut, au fost verificate pentru legalitate 6.732 de hotărâri date de autorităţi locale şi 47.839 de dispoziţii ale edililor. „S-au întocmit 57 de adrese şi proceduri prealabile pentru îndreptarea unor acte. Dintre acestea, 14 au ajuns şi în instanţă pe fondul unor probleme de legalitate”, a declarat prefectul. Pe de altă parte, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în anul 2012 au fost soluţionate cu decizii judecătoreşti definitive irevocabile doar 700 de cereri din 2.112 de dosare aflate pe rol. „Din acele 1412 rămase, 285 sunt speţe privind aplicarea legii fondului funciar”, a mai spus prefectul, adăugând că, în anul 2012, au fost depuse în instanţă circa 1.600 de înscrisuri, iar în 143 de situaţii Prefectura a formulat recurs la soluţiile instanţei. 

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Să râdem cu Zanet: sculpturile din fața Primăriei mai scumpe decât operele lui Irimescu, Tonitza sau Baba!

Răzvan Grecu

Un fermier de lângă Iași a scos utilajele proprii pentru a ajuta la deszăpezirea comunei (video)

Redacția

Pășcănenii, tot mai uniți în lupta împotriva ApaVital și a primarului Dumitru Pantazi: “Toți consilierii în frunte cu primarul și viceprimarul, să restituie întreaga sumă pe care au primit-o de la alegeri și până acum”

Ema Roman
Încarcă...