RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ: Ceață densă pe drumurile publice din județul Iași

Atenţie conducători auto! Condiţiile meteorologice nefavorabile, respectiv ceaţa densă, pot îngreuna circulaţia rutieră pe anumite sectoare ale drumurilor  publice din judeţul Iaşi.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi  intervine cu  echipaje, formate din poliţişti rutieri şi de ordine publică şi cu autospeciale de poliţie pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

  

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, poliţiştii sfătuiesc  conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu ceaţă densă, unde vizibilitatea este redusă precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Poliţiştii rutieri recomandă în continuare prudenţă, deoarece  în urma  scăderii temperaturilor în cursul nopţii, drumurile se pot acoperi cu gheaţă sau polei.  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

TINERI ALĂTURI DEPOLIŢIŞTI, LA TÂRGU FRUMOS ȘI HÂRLĂU

Redacția

Tânăr accidentat pe o trecere de pietoni de pe strada Ceferiștilor

Redacția

Maşină răsturnată la Costeşti! Pompierii au intervenit pentru a-l descarcera pe şofer

Ema Roman
Încarcă...