NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ: Ceață densă pe drumurile publice din județul Iași

Atenţie conducători auto! Condiţiile meteorologice nefavorabile, respectiv ceaţa densă, pot îngreuna circulaţia rutieră pe anumite sectoare ale drumurilor  publice din judeţul Iaşi.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi  intervine cu  echipaje, formate din poliţişti rutieri şi de ordine publică şi cu autospeciale de poliţie pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

  

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, poliţiştii sfătuiesc  conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu ceaţă densă, unde vizibilitatea este redusă precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Advertisements

Poliţiştii rutieri recomandă în continuare prudenţă, deoarece  în urma  scăderii temperaturilor în cursul nopţii, drumurile se pot acoperi cu gheaţă sau polei.  

Advertisements

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cinci morți suspecte în zona Pașcani, după consumul de spirt contrafăcut!

Marius Parteni

Fostul şef al AJPIS Iași, acuzat de 276 de fapte de complicitate la conflict de interese

Redacția

Tineri cercetați pentru braconaj piscicol pe o baltă de lângă Siret

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site