RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prapad in judet. Zeci de poduri, drumuri si terenuri afectate de ape

In perioada 21 mai – 23 mai 2013, in judetul Iasi au avut loc precipitatii abundente sub forma de ploaie si grindina. Au fost afectate 19 comune, valoarea totala a pagubelor fiind estimata la 25,2 milioane lei. In total, scurgerile de pe versanti si grindina au avariat 19 poduri si podete, peste 16 kilometri de drum judetean, aproape 40 de kilometri de drumuri comunale si satesti si peste 17.000 hectare de teren arabil.
 

In cazul culturilor, cele mai afectate au fost cele de porumb – 5.706 hectare, floarea soarelui – 2.889 hectare, grau – 2.681 hectare, vii – 1.049 hectare. Din punct de vedere al pagubelor, cele mai afectate comune au fost Ceplenita, unde valoarea pagubelor a fost estimata la aproape 4,22 milioane lei, Coarnele Caprei cu 3,4 milioane lei, Gropnita cu 2,8 milioane lei, Probota cu 2,7 milioane lei.

 

In total, in perioada 21 mai – 23 mai, au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme 19 comune: Coarnele Caprei, Ceplenita, Cotnari, Fantanele, Focuri, Gropnita, Probota, Scobinti, Roscani, Tatarusi, Vladeni, Vanatori, Lespezi, Raducaneni, Scanteia, Movileni, Grajduri, Mosna si Rediu.
 

In aceasta perioada se lucreaza la evaluarea pagubelor produse de precipitatiile cazute dupa data de 23 mai. Echipe formate din reprezentanti ai mai multor institutii verifica toate raportarile primite de la comitetele locale pentru situatii de urgenta pentru a stabili in ce proportie au fost afectate obiectivele.

 
sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
 

Related posts

Poșta Română angajează pentru Pașcani factor poștal distribuitor urban

Oana Cordoneanu

Fără parada militară şi fasolea cu cârnaţi, evenimentele din Paşcani de Ziua Naţională au fost triste

Ema Roman

Angajat al Secţiei Drumuri Naţionale, găsit mort în camera de odihnă după ce a lucrat la deszăpezirea drumurilor

Redacția
Încarcă...