RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Poveştile fabuloase ale celor nouă spioni care l-au trădat pe Ceauşescu. Dictatorul a pus Securitatea să răscolească întreaga lume şi să-i ucidă


Foştii ofiţeri de Securitate care au trădat şi au fugit din ţară şi, ulterior, au fost condamnaţi la moarte de regimul comunist nu scăpau de mâna lungă a Securităţii. După ce erau identificaţi, li se aflau noua identitate şi domiciliul, o echipă pleca după ei pentru a-i ucide.

  

După fuga lui Mihai Pacepa în vara anului 1978 în Statele Unite ale Americii, Securitatea a demarat o anchetă fără precedent, care a dezvăluit cât de putred era sistemul armatei secrete a dictatorului, că adjunctul şefului Direcţiei Generale de Informaţii Externe şi totodată mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu îi protejase pe cei care reuşiseră să fugă înaintea lui. Despre problema spionilor lui Ceauşescu care l-au trădat s-a ocupat şi cercetătorul Liviu Ţăranu, de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

El vorbeşte despre evoluţia Direcţiei de Informaţii Externe şi defectorii din spionajul românesc (1958 – 1978), într-o lucrare publicată în revista semestrială „Caietele CNSAS“. Cu această ocazie a fost publicată şi o notă raport aflată în arhiva CNSAS, emisă de Ministerul de Interne în anul 1979 marcată cu „strict secret“, în care este prezentată situaţia foştilor ofiţeri din UM 0920 care au trădat ţara în timp ce se aflau în misiune în afara graniţelor. Ancheta, spune cercetătorul, s-a oprit brusc doi ani mai târziu, fără ca vreun înalt demnitar al regimului să răspundă în vreun fel.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

O echipă de astronomi condusă de o româncă a descoperit o exoplanetă similară cu Terra

Redacția

„Elita universitară a trădat cauza pentru aproape nimic. S-a lăsat coruptă perfect derizoriu”. Interviu cu filosoful Mircea Flonta

Redacția

Sezon al virozelor în şcoli şi grădiniţe: ce sfaturi dau medicii părinţilor!

Redacția
Încarcă...